Hotel bo pričel obratovati predvidoma poleti

Pred odprtjem hotela bo potrebno sanirati predvsem kletne prostore, kjer je v času zaprtega hotela zamakalo, vlaga pa je naredila kar nekaj škode

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. januar 2014 ob 23:044
Hotel Jeruzalem

Hotel Jeruzalem

S prvim januarjem je med lastnikom Hotela Jeruzalem v Ljutomeru, družbo Sava turizem in najemnikom, družbo Sastela, pričela veljati triletna najemna pogodba, ki vključuje tudi možnost kasnejšega odkupa. Hotel pa bo pričel obratovati predvidoma letos poleti.

Hotel v Ljutomeru ima novega najemnika
Hotel v Ljutomeru ima novega najemnika

Lastnik družbe Sastela, Andrej Vidonja iz Černelavcev, je za Večer razkril načrte, ki jih ima z ljutomerskim hotelom. Poudaril je predvsem to, da se bodo osredotočili na goste, ki bodo koristili storitve v hotelu, priložnost pa vidi v številnih dogodkih, ki jih gosti Ljutomer in okolica in ki pritegnejo množico obiskovalcev iz drugih slovenskih krajev ter tudi tujine. Ti gostje bi ob obratovanju hotela potem imeli tudi možnost prespati v prleški prestolnici. Prepričan je tudi, da se bo z nekoliko manjšim številom zaposlenih dalo pozitivno poslovati ter predvideva, da bo okoli 15 zaposlenih dovolj za nemoteno delovanje hotela.

Bo pa pred odprtjem hotela potrebno sanirati predvsem kletne prostore, kjer je v času zaprtega hotela zamakalo, vlaga pa je naredila kar nekaj škode. Tako da bodo v hotelu pred ponovnim odprtjem obnovili omete v kleti, lastnik pa bo poskrbel za prepleskanje celotnega hotela. Kot še je dejal za Večer, najemnine ne bodo plačevali tako dolgo, dokler hotel ne bo v takšnem stanju, da ga bodo lahko odprli, upa pa, da se bo to zgodilo do poletja. Ob tem upa tudi na pomoč bank, saj bi vsaj za šest mesecev potrebovali zagonska sredstva, pričakujejo pa tudi nepovratna sredstva z raznih razpisov, še je povedal za Večer ter zaključil, da si želi, da mu že na začetku ne bi metali polen pod noge.

V letu 2006 je bil hotel popolnoma prenovljen
Hotel je bil sicer leta 2006 popolnoma prenovljen, premore 3 zvezdice, razpolaga pa s 43 dvoposteljnimi in enoposteljnimi sobami z 81 ležišči. Sobe so opremljene s klimo, tušem in WC-jem, sušilcem za lase, telefonom, TV-jem, dodatnim ležiščem za otroka in večinoma balkonom, premore pa tudi kavarniški del in restavracijo, do zaprtja v letu 2009 pa je v hotelu obratovala tudi slaščičarna.

Sam hotel je bil sicer zgrajen v 70-letih prejšnjega stoletja, in je dolgo časa bil center družabnega življenja meščanov in občanov, saj je v njem obratovalo tudi kegljišče, pa tudi druge atraktivne prireditve so privabljale precej gostov.

Spodaj si lahko ogledate tudi nekaj fotografij, ko je hotel bil še odprt.


Več v Gospodarstvo