Ljutomer2020: »Za boljšo prihodnost občine Ljutomer«

V Ljutomeru se je pričelo formirati civilno družbeno gibanje Ljutomer2020

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. februar 2014 ob 12:049
Ljutomer

Ljutomer

V preteklih tednih se je v Ljutomeru pričelo formirati gibanje Ljutomer2020. Gre za civilno družbeno gibanje, ki povezuje vse občanke in občane občine Ljutomer.

Gibanje je tudi preko družbenih omrežij pozvalo vse občanke in občane občine Ljutomer, da jim posredujejo svoje predloge za projekte v občini, ki jih bodo predlagali v predlog proračuna: "V naši občini smo tik pred sprejetjem proračuna, ki predstavlja temelje razvoja, ali le tega ohromi za več let. Prepričani smo, da dobrobit občine ni v posameznikih, ampak v ekipi različno razmišljajočih ljudi, ki skozi korekten dialog pridejo do najboljših rešitev za vse.

Z vašo pomočjo želimo priti do stanja, da se bo vsak občan čutil sprejetega in dobrodošlega, da poda svoje mnenje in predloge s katerimi bo prispeval k razvoju občine." Ob tem pozivajo tudi k sodelovanju in razvoju: "Skupaj stopimo na novo pot razvoja in sodelovanja."

Za podrobnosti smo se obrnili na gibanje, kjer nas je zanimalo še kaj več. Spodaj je nekaj odgovorov, ki smo jih prejeli.

Za kakšno interesno skupino oz. povezovanje pri tem gre?
Gre za civilno družbeno gibanje za boljšo prihodnost občine Ljutomer.

Kdo je pobudnik te skupine?
Pobudniki so občanke in občani občine Ljutomer.

Kdo je vključen v to skupino oz. kdo se lahko vključi?
Vključi se lahko vsak, ki želi s svojim delom, znanjem in idejami, prispevati boljši prihodnosti za vse.

Za kaj se skupina zavzema oz. se bo zavzemala?
Civilno družbeno gibanje se bo zavzemalo za enotnost med občankami in občani ter, da bo naša občina postala bolj medsebojno povezana. Občani in podjetja se moramo v bodoče bolj z njo identificirati in čutiti ponos do nje in do njenih organov.

Ob tem so še nam zapisali: "Takoj, ko bomo skupaj s somišljeniki, ki se v velikem številu odzivajo na našo pobudo pripravili nabor predlogov in projektov za boljšo prihodnost v naši občini, jih bomo v programu Ljutomer2020 tudi predstavili."


Več v Politika