»Županjo prosimo, da predlaga proračun, ki bo uresničljiv in namenjen realnim potrebam občanov«

Svetniki so o dogajanju na 21. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer obvestili celo policijo

Prlekija-on.net, četrtek, 6. februar 2014 ob 08:4118
Svetniki županjo prosijo, da predlaga proračun, ki bo uresničljiv in namenjen realnim potrebam občanov

Svetniki županjo prosijo, da predlaga proračun, ki bo uresničljiv in namenjen realnim potrebam občanov

Na 21. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer predlog proračuna za leto 2014 ni bil sprejet, ljutomerski svetniki, ki so proračun zavrnili, pa sedaj županjo prosijo, "da predlaga proračun, ki bo uresničljiv in namenjen realnim potrebam občanov".

Proračun ni bil sprejet
Proračun ni bil sprejet

Pod sporočilo so se podpisali Člani občinskega sveta Občine Ljutomer: Tihomir Babič, Damjan Bogdan, Jože Grantaša, Sara Karba, Aleksander Kavčič, Jože Klemenčič, Dušan Kosi, Andrej Lah, Aleš Lipovec, Franc Rošker, Branko Smodiš in Robert Štefanec:

Večinsko mnenje v Občinskem svetu občine Ljutomer je, da je potrebno občino vrniti ljudem. Županja s predlogom, ki bi jo zadolžil do skrajne meje, jemlje občini razvojno perspektivo. Zato takega predloga svetniki ne bodo potrdili.

Enostavno nepredstavljivo je, da so bili mnogi člani Občinskega sveta, ki so javno izrazili nasprotovanje nerealnemu predlogu proračuna, v zadnjem obdobju deležni celo groženj. Več kot očitni predvolilni šov županje z grožnjami posameznikov, se je nadaljeval na včerajšnji seji Občinskega sveta, kar je popolnoma nedopustno. Zato so svetniki o teh dogodkih obvestili tudi policijo. Županjo ob tem pozivajo, da v roku 15 dni od včerajšnje seje, pripravi nov predlog proračuna, ki bo vključeval naslednje usmeritve:
  • brez novega zadolževanja v letu 2014,
  • več varčevanja pri tekoči porabi občinske uprave,
  • plačilo zemljišča in priprave projektne dokumentacije v letu 2014 za novi vrtec v Cezanjevcih, začetek gradnje in najetje kredita v letu 2015,
  • obnova glasbene šole v višini
  • ureditev dovoza za Osnovno šolo Ivana Cankarja
  • za investicijo ZD Ljutomer
  • Kolesarska steza Ljutomer – Radomerje
  • Izgradnja hodnika za pešce na Ptujski cesti v Ljutomeru proti Kamenščaku, nakup zemljišča in projektna dokumentacija,
Ob tem so izrazili upanje, da bi županja končno spoznala, da je tam zaradi občanov in da občani občine Ljutomer, ki so bili vedno ponosni na svojo občino, niso v občini zaradi županje.

Kaj pa menite vi? Bi proračun moral biti sprejet? Sodelujte v anketi na desni strani spodaj.


Več v Politika