Grossmannov festival se je predstavil v Londonu

Jubilejni, 10. Grossmannov festival bo potekal od 15. do 19. julija letos

Prlekija-on.net, torek, 11. februar 2014 ob 19:352
Phillip Bergson, Peter Beznec, Milan Hlebec, Miha Mehtsun in Borut Horvat pred SLO ambasado

Phillip Bergson, Peter Beznec, Milan Hlebec, Miha Mehtsun in Borut Horvat pred SLO ambasado

Grossmannova delegacija se je prejšnji teden v Veliki Britaniji predstavila na dveh posebnih promocijskih dogodkih; na slovenskem veleposlaništvu v Londonu ter na EBRD (Evropska banka za obnovo in razvoj).

Grossmannovci so navdušili londonsko filmsko smetano s predstavitvijo festivala in z vrhunskim vinom Turistične kmetije Hlebec, sicer večkratnim dobitnikom Grossmannove nagrade Vinski šampion Hudi maček. Med drugim so navezali stik z Janom Harlanom (sodelavec in koproducent Stanleya Kubricka), producentom Steveom Abbottom in režiserjem Michaelom Sarnejem.

Jubilejni, 10. Grossmannov festival bo potekal od 15. do 19. julija letos.

Prejšnji teden se je posebna delegacija Grossmannovega festivala mudila na obisku v Londonu, kjer je po zaslugi dolgoletnega sodelavca in prijatelja festivala, angleškega filmskega kritika Phillipa Bergsona, sodelovala pri dveh imenitnih dogodkih, na katerih je Turistično-vinogradniška kmetija Hlebec, dobitnica nagrade Vinski šampion Hudi maček v letih 2007 in 2013, z velikim uspehom predstavila svoja vrhunska vina.

V torek, 28. januarja so se v prostorih Ambasade RS v Londonu udeležili predstavitve casting agencije Thalia, ki jo vodi igralka Aleksandra Balmazović. V izbrani družbi diplomatov in filmarjev se je znašlo tudi veliko vinskih kritikov in novinarjev, ki so bili navdušeni nad Hlebčevo kapljico. V sredo, 29. januarja je v galeriji in projekcijski dvorani EBRD zbrana množica povabljencev, med katerimi so bili cineasti, diplomati, predstavniki medijev, režiserji, producenti, igralci ter ljubitelji sedme umetnosti, uživala v projekciji filma Šanghaj, katerega snemanje je Phillip Bergson obiskal v sklopu sodelovanja na sedmi ediciji Grosmannovega festivala leta 2011.

Po projekciji je zbrana množica z navdušenjem prisluhnila pogovoru z režiserjem Markom Naberšnikom in igralcem Visarjem Vishko. Druženje z ekipo filma se je nadaljevalo na pogostitivi, na kateri je spet kraljevalo Hlebčevo vino.

Seveda so obisk izkoristili tudi za navezovanje stikov in kovanje načrtov za program letošnje jubilejne 10. edicije festivala, ki bo potekala od 15. do 19. julija. O rezultatih njihovih prizadevanj boste pravočasno obveščeni, medtem pa lahko uživate v fotografijah z njihovega gostovanja. Ob tem se zahvaljujejo Phillipu Bergsonu ter osebjem Ambasade RS v Londonu in EBRD za povabilo in fantastično organizacijo.


Več v Glasba in film