Predstavitev Pomurja na mednarodnem turističnem sejmu v Budimpešti

Prleška razvojna agencija, Zavod za turizem in šport Radenci, TIC Moravske Toplice in Zavod za turizem Dobrovnik so obiskovalcem na sejmu vse štiri dni aktivno predstavljali turistično ponudbo Pomurja ter projekt »5 Poštnih kočij«

Prlekija-on.net, četrtek, 6. marec 2014 ob 12:07
37. sejem Hungexpo

37. sejem Hungexpo

Od 27. februarja do 2. marca je v Budimpešti potekal že 37. mednarodni sejem za turizem Hungexpo, na katerem je sodelovalo več kot 500 razstavljavcev, med njimi tudi turistične organizacije iz Pomurja.

Prleška razvojna agencija, Zavod za turizem in šport Radenci, TIC Moravske Toplice in Zavod za turizem Dobrovnik so obiskovalcem na sejmu vse štiri dni aktivno predstavljali turistično ponudbo Pomurja ter projekt »5 Poštnih kočij«, ki ga, skupaj s še štirimi madžarskimi partnerji, izvajajo v okviru programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Madžarska 2007-2013. S projektom sta se na sejmu seznanila tudi slovenska veleposlanica na Madžarskem, Ksenija Škrilec, in ekonomski svetovalec veleposlaništva, Rok Tomšič.

Obiskovalci sejma so tako imeli priložnost spoznati nov slovensko-madžarski turistični paket, ki na inovativen način spodbuja razvoj konjeniškega turizma in s tem hkrati ohranja skoraj že pozabljeno skupno tradicijo čezmejnega območja. Glavni rezultati projekta so: Center za razvoj produktov in turističnih inovacij, razgledni stolp, devet počivališč za konjeniški turizem in poštna kočija, turistične publikacije, sistem kartic ugodnosti 5 poštnih kočij, dvajset čezmejnih razvojnih turističnih paketov, promocijski film o potovanju poštne kočije, 27 skupnih turističnih aktivnosti, 60 GPS naprav in knjiga S poštno kočijo po Pomurju.

Goran Ohman in Matej Šoster, Prleška razvojna agencija


Več v Kultura in izobraževanje