Iz pokopališč v Markovcih in na Ptuju kradla kipce, križe in vaze

Voznik je vozilo upravljal brez veljavnega vozniškega dovoljenja, z ukradenimi registrskimi tablicami, oba pa sta storilca-povratnika kaznivih dejanj

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. april 2014 ob 16:35
Ukradeni kipci, križi in vaze

Ukradeni kipci, križi in vaze

Policisti PP Rače, so pri svojem rednem delu in kontroli v prometu, v nedeljo, 6. aprila, ob 00.20, v naselju Starše ustavili in kontrolirali osebni avtomobil. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da so na vozilu nameščene ukradene registrske tablice, z vozilom pa je upravljal 27-letnik iz Maribora, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo na podlagi določil Zakona o varnosti cestnega prometa vozilo zaseženo in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Maribor.

V vozilu se je nahajal še sopotnik, 26-letnik iz Maribora, kateri je pri sebi imel manjšo količino prepovedane droge (konoplje). Zoper posestnika prepovedane droge bo uveden prekrškovni postopek, zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Oba navedena sta storilca-povratnika kaznivih dejanj.

Zasegli še 30 predmetov ukradenih iz pokopališč
Pri nadaljnjem pregledu vozila so policisti v vozilu odkrili in zasegli še 30 predmetov, in sicer nabožnih kipcev, križev in vaz. Ugotovljeno je bilo, da sta omenjena to noč, vse predmete odtujila na pokopališču v Markovcih in na mestnem pokopališču Ptuj, na Dornavski cesti.

Zoper oba so policisti, na podlagi 2. odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku odredili pridržanje do 48 ur, zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

PP Rače ob tem poziva morebitne oškodovance, ki še niso prijavili tatvine kipcev/vaz iz grobov, da to storijo na PP Rače ali pa pokličejo na tel. številko 113.


Več v Črna kronika