Kresniček osvetlil ljutomerski oder

V spevoigri so združili ustvarjalnost otroškega pevskega zbora, pevcev oddelka za petje ter baletnega oddelka in plesnih pripravnic

Prlekija-on.net, sreda, 9. april 2014 ob 23:23
Spevoigra Kresniček v Ljutomeru

Spevoigra Kresniček v Ljutomeru

V sredo, 9. aprila, so v Domu kulture Ljutomer, uprizorili spevoigro Kresniček, avtorja Radovana Gobca po pravljici Marije Jezernikove. V spevoigri so združili ustvarjalnost otroškega pevskega zbora, pevcev oddelka za petje ter baletnega oddelka in plesnih pripravnic.

Predstava je bila premierno izvedena februarja v Murski Soboti, barvita kostumografija, dovršena koreografija in odlična glasbena izvedba pa poslušalca popeljejo v pravljično dogajanje Kresnička. Predstava je namenjena poslušalcem vseh starosti, še posebej pa v predstavi uživajo otroci.

Spevoigra Kresniček pripoveduje zgodbo o navihanem Kresničku, ki nagaja vsem povprek. Zaradi svoje ošabnosti in nadutosti se mu zgodi najhujše – izgubi svojo lučko. Ne preostane mu drugega, kot da se odpravi po svetu in poišče svojo lučko. Išče jo med kresnicami, rožami, ustavi se pri mravlji, povpraša polža, moleduje pri slaku ... Med iskanjem sreča vile, škrate, medveda, pa nihče ne ve, kje je njegova lučka. Nekateri se celo norčujejo iz uboge rjave muhe. Ko Kresniček že skoraj obupa, prisluhne svojemu srcu in ugotovi, kaj je počel narobe, da je postal navadna rjava muha. Trdno sklene, da bo popravil svoje vedenje, zato mu sonce znova prižge lučko, ki zasveti v polnem sijaju. Veselje, ki ga Kresniček podeli z vsemi svojimi prijatelji, je nepopisno.

V spevoigri so nastopili učenci Glasbene šole Murska Sobota in sicer otroški pevski zbor, plesne pripravnice in balet, pianistka Yuliya Kunova ter solisti pevskega oddelka - Anja Kutoš (Kresniček), Alja Gregorinčič (Vila), Tanja Kološa (Slak, Luna), Polona Hanc (Mravlja, Zvezda) in Dominik Kerčmar (Polž, Sonce).

Koreografinja je Mihaela Matis, zborovodkinja in režiserka Felicita Heric Taškov, mentorica solistov pa Gabriela Bratina.


Več v Kultura in izobraževanje