V središču vasi Iljaševci so poslikane bale velika zanimivost

Vozniki, ki se peljejo mimo teh poslikanih bal si jih z zanimanjem ogledujejo

Jože Žerdin, petek, 11. april 2014 ob 12:04
Poslikane bale

Poslikane bale

V vasi Iljaševci na Murskem polju v Prlekiji, ki spada v občino Križevci pri Ljutomeru se še vedno večina prebivalcev ukvarja s kmetijstvom in govedorejo. Veliko polj je zasejanih z ozimnimi žiti, na nekaterih travnikih pa se pase živina, druge pa kosijo. Pokošeno travo nato posušijo in iz nje naredijo okrogle bale, katere potem kmetje pozimi pokrmijo živini.

Ker pa se v vasi Iljaševci velikokrat prirejajo razne prireditve, so tudi streljaj od vaško - gasilskega doma Iljaševci, na eni lokaciji pri gostinskem lokalu namestili poslikane bale z raznimi motivi, kateri spominjajo na nedavno minulo prireditev, ki je bila v vasi in ki so velika zanimivost za mimoidoče voznike.

Skozi vas Iljaševci tudi pelje glavna državna cesta, s katere se lahko da priti na pomursko avtocesto. Vozniki, ki se peljejo mimo teh poslikanih bal si jih z zanimanjem ogledujejo. Tako se s temi poslikanimi balami mimoidoči lahko seznanijo, kaj se v vasi dogaja. Iz okroglih bal, katere kmetje uporabljajo za krmljenje živine, se da marsikaj prikazati in tako tudi lahko na tak način v vas privabijo na razne prireditve obiskovalce, ki se odvijajo v vasi Iljaševci.


Več v Zanimivosti