V gozdu ob Bukovniškem jezeru uredili pustolovski park

V občini Dobrovnik so se odločili, da bodo ob Bukovniškem jezeru turizem še dodatno spodbudili, zato so v ta namen zgradili pustolovski park

Jože Žerdin, petek, 11. april 2014 ob 20:003
Pustolovski park ob Bukovniškem jezeru

Pustolovski park ob Bukovniškem jezeru

V občini Dobrovnik so na Bukovniško jezero in njeno neokrnjeno naravo še kako ponosni, kajti ob jezeru razvijajo turizem. Sicer pa Bukovniško jezero, energetske zdravilne točke, kapelico sv. Vida in naravni izvir pitne  čiste vode ob kapelici ter bližnja gostinska in druge objekte letno obišče čez 50 tisoč obiskovalcev.

V občini pa so se odločili in v gozdu ob Bukovniškem jezeru postavili prvi tovrstni pustolovski park v deželi ob Muri. Tako je na drevesa že postavljena domala vsa infrastruktura, ki sodi v pustolovski park. Tako so že nekateri pogumni plezalci, ki imajo radi tak adrenalinski šport v naravnem okolju, poskusili v pustolovskem parku, oziroma pustolovščine kar v zraku med mogočnimi drevesi.

V novem pustolovskem parku je nameščenih 58 najrazličnejših igral, ki so razdeljena med drevesi, pri čemer so vse postavljene po težavnostnih stopnjah, in sicer za mlade od 4. do 12. leta starosti, a pozneje se težavnostne stopnje dvigujejo po starosti. Infrastruktura v pustolovskem parku je postavljena do 8 metrov v višino. Za občino in razvoj turizma pomeni novi pustolovski park velika pridobitev in začela se je pisati nova zgodba turistične ponudbe številnim obiskovalcem, ki obiščejo Bukovniško jezero.

Sam pustolovski park je predvsem namenjen rekreaciji, katero lahko poslej ob pomoči vodičev, oziroma spremljevalcev, koristijo družine in otroci ter starejši. Gre za dokaj obsežen finančni zalogaj. Pustolovski park bo za obiskovalce odprt skozi celo leto. Pustolovski navdušenci so si kaj takega že zdavnaj želeli in občina Dobrovnik je na tem področju naredila velik korak naprej.


Več v Šport