Začenjajo se letni pregledi gasilskih društev Gasilske zveze Ljutomer

Gasilce PGD Branoslavci smo srečali pri gasilskem domu v Branoslavcih, kjer so izvedli suho vajo z motorno brizgalno

Jože Žerdin, ponedeljek, 21. april 2014 ob 13:53
PGD Branoslavci se pripravljajo na letni pregled

PGD Branoslavci se pripravljajo na letni pregled

V Gasilski zvezi Ljutomer se pripravljajo na letne preglede, ki bodo vključili pionirje, mladince, člane in starejše gasilce in gasilke. Pred komisijo bo potrebno pokazati veliko gasilskega znanja, izurjenosti in usposobljenosti na področju testiranja za značko preprečujmo požare, vaja z motorno brizgalno suha izvedba po CTIF in vaja s hidrantom.

Tako bodo letni pregledi v soboto, 26. aprila, v sektorju Ljutomer II v Babincih, v sektorju Stročja vas in PGD Razkrižje na Razkrižju, za občinsko gasilsko poveljstvo občine Veržej v Veržeju, v sektorju Ljutomer I v Gresovščaku in v sektorju Cven na Moti. V nedeljo, 27. aprila, bodo pregledi za sektor Mala Nedelja pri Mali Nedelji in v sektorju Cezanjevci v Branoslavcih. Za letne preglede so gasilska društva dolžna prijaviti enote tri dni pred pregledom, organizatorju letnega pregleda. Za postavitev prog v skladu z navodili so zadolženi poveljniki društev organizatorja letnega pregleda.

Tudi v gasilskem društvu Branoslavci se za pregled društva pripravljajo z vajami in drugimi gasilskimi veščinami.  Gasilce PGD Branoslavci smo v soboto, 19. aprila, srečali pri gasilskem domu v Branoslavcih, kjer so izvedli suho vajo z motorno brizgalno.


Več v Kultura in izobraževanje