V Ljutomeru se je pričela sezona kasaških dirk

V deževnem vremenu so gledalci videli sedem dirk, najuspešnejši pa je bil član KK Ljutomer Jože Sagaj mlajši, ki je zmagal trikrat

Prlekija-on.net, torek, 22. april 2014 ob 09:29
Rejska dirka ljutomerski kasač

Rejska dirka ljutomerski kasač

Na velikonočni ponedeljek, so v Ljutomeru potekale prve kasaške dirke v tej sezoni. Leto 2014 je tudi v znamenju 140-letnice prvih dirk na Slovenskem in je poimenovano leto ljutomerskega kasača.

V deževnem vremenu so gledalci videli sedem dirk, najuspešnejši pa je bil član KK Ljutomer Jože Sagaj mlajši, sicer najboljši slovenski voznik minule sezone, ki je v ponedeljek slavil trikrat. Najprej je zmagal v drugi dirki s kobilo KEABRO VITA, nato v peti z MENELIK-om ter nato še v sedmi dirki s konjem italijanskega porekla LAMBERT SAS-om. V ostalih dirkah so slavili MORFEJ PEŠKI - Janez Dolinšek (KK Stožice Ljubljana), PIA WAY - Primož Kristl (KK Ljutomer) in RENTA - Darja Dolinšek Trontelj (KK Stožice Ljubljana).

V rejski dirki tradicionalne pasme ljutomerski kasač, na progi 2100 metrov je zmagal član KK Ljutomer Darko Sodec s konjem FLORKO-m pred DAKOT-om - Milan Žan (KK Komenda) in LEONIDAS OZ-om - Rene Hanžekovič (KK Ljutomer). To dirko si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

Vse rezultate lahko vidite tukaj.



Več v Šport