Medgeneracijski Svetovni dan Zemlje

Ob čiščenju radenskega parka so se srečale vse generacije

Filip Matko, torek, 22. april 2014 ob 19:14
Radenci: Svetovni dan Zemlje

Radenci: Svetovni dan Zemlje

Letos že 44-ič praznujemo 22. april kot Svetovni dan Zemlje. Po vsej Sloveniji so ob tem potekala številna srečanja in prireditve, mi pa smo eno izmed aktivnosti zabeležili tudi v radenskem parku.

Pri gostišču Park so se namreč nekaj pred 11. uro srečale pravzaprav vse generacije: najmlajši iz Vrtca Radenski mehurčki Radenci, šolarke in šolarji Osnovne šole Radenci, dijakinje in dijaki Srednje gostinske in turistične šole Radenci ter stanovalci in zaposleni iz DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Vsi so se na ta dan, bilo je kar prijetno sončno dopoldne, odločili za čiščenje radenskega parka, ki z novimi zasaditvami grmičevja in dreves dobiva lepšo podobo.

Šolarji imajo tradicionalno sodelovanje z Zdraviliščem Radenci v okviru programa »Dežela srčkov«, DOSOR-jevci pa v okviru tako imenovanega korporativnega prostovoljstva. A tokrat je vse to sovpadalo s Svetovnim dnevom Zemlje, ki se ga na pobudo številnih civilnih organizacij in združenj praznuje po vsem svetu.

Po končani očiščevalni akciji v parku je pravo medgeneracijsko druženje vseh sledilo pri gostišču Park. Zdravilišče Radenci je namreč tokrat za vse pripravilo kar povelikonočno pogostitev. Vsem, ki so sodelovali pri očiščevalni akciji, so postregli s slaščicami (bomboni in čokolada v »stilu« velike noči), s pecivom ter brezalkoholnimi pijačami.


Več v Kultura in izobraževanje