Tradicionalni Velikonočni pohod pri Mali Nedelji

Neprijazno vreme ni pokvarilo razpoloženja pohodnikov

Branko Košti, torek, 22. april 2014 ob 20:51
Velikonočni pohod pri Mali Nedelji

Velikonočni pohod pri Mali Nedelji

Velikonočne praznike pri Mali Nedelji že vrsto let zaključijo s pohodom po Misijonski poti svetih bratov Cirila in Metoda in s tem pričnejo sezono pohodov, katere organizira sekcija Pohodniki pri TD Mala Nedelja-Radoslavci.

Kljub ne najbolj prijaznemu vremenu, se je na velikonočni ponedeljek v središču Male Nedelje zbralo kar nekaj pohodnikov, odločenih, da zadnji dan praznikov ob veseli družbi preživijo v naravi. Poleg domačinov, se je na pohod podalo nekaj gostov Bioterm, prišlo pa je še nekaj pohodnikov iz oddaljenejših krajev, ki se pohoda udeležijo vsako leto.

Pohodniki so si po ogledu zanimivosti Male Nedelje, ogledali izvir Kršovščak, kjer naj bi, po ljudskem izročilu, krščevala Ciril in Metod, nato pot nadaljevali do lovskega zavetišča v Radoslavcih, kjer so si odpočili in se okrepčali s pasuljem. Ustavili so se še ob godemarski kapeli in na kraju nekdanjega gradu v Godemarcih, pohod pa so zaključili z ogledom lipe in preše v Vinščaku, kjer so se tudi zavrteli ob zvokih frajtonarice, saj je harmonikar vso pot skrbel za lahkotnejše korake.


Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29