Številne nevšečnosti zaradi močnega vetra

Za večji del države je izdan oranžni alarm, kar pomeni, da so vremenske razmere nevarne

Prlekija-on.net, četrtek, 15. maj 2014 ob 10:381
Veter je nagnil in podrl številne drogove in drevesa

Veter je nagnil in podrl številne drogove in drevesa

Te dni v večjem delu Slovenije piha močan veter, ki se je še okrepil v četrtek popoldne. Po napovedih lahko veter na vzhodu doseže tudi hitrosti do 100 kilometrov na uro, za večji del države pa je izdan oranžni alarm, kar pomeni, da so vremenske razmere nevarne.

Veter je že v sredo povzročil nekaj nevšečnosti. Na trgu svobode v Gornji Radgoni je iz objekta odtrgal pločevino, ki je padla na streho stanovanjskega bloka. Pločevino so iz objekta odstranili gasilci PGD Gornja Radgona

Zaradi močnega vetra je podrlo tudi več dreves. V sredo so na Hardeku gasilci PGD Hardek s cestišča odstranili podrto drevo, iz ceste Središče ob Dravi–Godeninci, so podrto drevo odstranili gasilci PGD Središče ob Dravi, v naselju Breg v občini Središče ob Dravi pa je zaradi močnega vetra z droga padel električni kabel. Posredovali so gasilci PGD Središče ob Dravi, ki so kabel pričvrstili nazaj in o tem obvestili Elektro podjetje.

V četrtek je veter povzročil že številne nevšečnosti. Na cesto Prerad-Lasigovci, v občini Dornava, se je zaradi močnega vetra podrlo drevo. Gasilci PGD Polenšak so podrto drevo odstranili s cestišča. Drevo se je zaradi močnega vetra podrlo tudi na cesto v naselju Vičanci, v občini Ormož. Gasilci PGD Senešci so podrto drevo odstranili s cestišča. O podrtem drevesu poročaju tudi v naselju Drakšl v občini Ormož, kjer so jo gasilci PGD Velika Nedelja odstranili s cestišča. Podrta drevesa so tudi na cestah v naseljih Hermanci, kjer so gasilci PGD Hermanci dve podrti drevesi odstranili s cestišča, Krčevina, v Vitomarcih so jo gasilci PGD Vitomarci odstranili s cestišča, Litmerk, Polenci, Hum, Žvab, Zagorje, Mala vas, Loperšice, kjer so jo odstranili gasilci PGD Loperšice, na relaciji Stara gora-Gomila pa se je drevo podrlo čez cesto in padlo na kombi.

O odkritih strehah poročajo iz Ormoža, kjer je močan veter razkril del ostrešja, gasilci PGD Ormož pa so ga prekrili. V Sv. Tomažu je veter podrl dva droga električne razsvetljave in drevesa, pri tem so posredovali gasilci PGD Koračice, v Vinskem vrhu je podrlo električni drog, na Lendavski cesti v Ljutomeru pa se je nagnilo štorkljino gnezdo, ki je na drogu. V Logarovcih je veter podrl drevo na telefonske žice, v Gajševcih pa je podrl eno drevo. Obe drevesi so odstranili gasilci PGD Logarovci, delavci Telekoma pa bodo pregledali telefonski drog, ki se je nagnil pod težo drevesa.

Če ni nujno, odsvetujemo sprehode po parkih, gozdovih ali kjerkoli pod drevesi, saj pada vejevje ter celotna drevesa in je lahko smrtno nevarno. Ponekod so na tleh tudi strešniki, zato pazljivo tudi ob stavbah.

Najnižje jutranje temperature bodo na severovzhodu do okoli 10, čez dan pa bodo najvišje dnevne temperature od 11 do 16 stopinj Celzija.

V spodnjem videu si lahko ogledate tudi nekaj prizorov močnega vetra v Ljutomeru.



Več v Narava