Ljudje se vračajo nazaj k naravi

Vsaka zdravilna rastlina ima svoj učinek in pomen pri zdravljenju in uživanju

Jože Žerdin, četrtek, 22. maj 2014 ob 08:25
Prišli so časi, ko bodo ljudje spet morali razmišljati o bolj zdravem načinu življenja, kajti narava ponuja marsikatere zdravilne rastline, med njimi so tudi zelišča, ki se uporabljajo največ kot za zdravilne napitke, v zdravilstvu, kozmetiki, uporablja pa se tudi pri zdravljenju živine.

Med ene od zdravilnih zelišč spada tudi prava kamilica, ki je v teh dneh ob toplem sončnem vremenu bogato zacvetela. Kamilica je vsestransko uporabna. Te dni so že tudi ponekod ročno začeli trgati njene dišeče cvetove. Tako je že tudi družina Žerdin iz Lipe v beltinski občini potrgala pravo domačo kamilico, ki raste doma na domačem vrtu.

Gospodinja Ana je kamilico porezala na vrtu, cvetove odtrgala, jih posušila na soncu in jih shranila v mrežasto vrečo ter jih dala na podstrešje. Tako bodo belo - rumeni cvetovi čakali na zimo, ko bo v kuhinji zadišalo po pravem kamiličnem čaju. Kamilični čaj bo najbolj teknil, za tople napitke, ko bo v družini kakšen prehlad v zimskem času, morda pa tudi poleti. Kamilični čaj je velik borec za zdravje in je vsestransko uporaben.


Več v Narava