Ponovno kolesarski podvig mladih kolesarjev iz Beltincev do Barcelone

S kolesi iz prekmurske ravnice v širno Španijo na pot dolgo 1800 kilometrov

Jože Žerdin, sreda, 25. junij 2014 ob 11:10
Iz Beltincev do Barcelone s kolesi

Iz Beltincev do Barcelone s kolesi

Na praznik državnosti v sredo, 25. junija, je bilo za občino Beltinci in Društvo za kolesarstvo in umetnost velik dogodek, kajti člani Društva za kolesarstvo in umetnost, štirje mladi kolesarji Danilo Lebar, Bojan Kerčmar, Boštjan Kouter vsi trije doma iz doma iz Beltincev, iz občine Beltinci in Simon Gjerkeš doma iz Nedelice, iz občine Turnišče, so se podali na dolgo kolesarsko pot, oziroma na kolesarski podvig.

Po lanskoletni uspešni kolesarski poti v Pariz, so se letos odločili, da bodo s kolesi prekolesarili 1800 kilometrov od prekmurske ravnice iz Beltincev do Barcelone. Sredino jutro je v središče Beltincev privabilo veliko število obiskovalcev, kolesarjev in veliko njihovih prijateljev, znancev in sorodnikov, ki so jim pred odhodom v Barcelono zaželeli vse dobro, veliko varne in uspešne vožnje na kolesih ter, da se srečni in varni vrnejo okoli 10. julija domov v Beltince.

Za ta velik kolesarski podvig so se pripravljali kar nekaj časa, saj so se med drugim tudi fizično pripravljali s kolesarjenjem in hodili v fitnes centre. Da bi premagali vse vzpone in padce na dolgi kolesarski poti od Beltincev do Barcelone so v tem času vsi skupaj s kolesarskimi treningi opravili kar 12 tisoč kilometrov priprav. Na poti do Barcelone bodo dnevno kolesarili po 9 ur, med potjo bodo pili predvsem vodo, počivali bodo v avtodomu in v šotoru. V avtodomu pa imajo tudi vso rezervno kolesarsko opremo, če se jim bo med potjo zgodilo kaj nepredvidenega. Z avtodomom jih bodo spremljali Uroš in Luka Smej in Alen Gonza.

Med potjo skozi Slovenijo, Italijo, Francijo do končnega cilja Barcelone v Španiji bodo videli številne naravne in druge zanimivosti, saj bodo videli tudi številna stara kolesa. Na cilju v Barceloni pa bodo doživeli in videli lepote Španije in mesta Barcelona. Srečno in varno kolesarsko pot, veliko varnih kilometrov, od prekmurske ravnice do Barcelone sta jim zaželela župan občine Beltinci dr. Matej Gomboši in predsednik Društva starodobnih koles Dimek Beltinci Avgust Farkaš, z želijo, da se varno in srečno vrnejo domov v rodno Prekmurje. Na dolgo 1800 kilometrov kolesarsko pot so jih od središča Beltincev pospremili člani društva Dimek Beltinci, Društvo Potač Gančani, Gasilsko društvo Beltinci in Policija policijske uprave Murska Sobota.


Več v Šport