Na Cvenu so se zbrale gasilke Pomurja

7. Posvet in srečanje gasilskih članic Pomurja na Cvenu

Prlekija-on.net, nedelja, 29. junij 2014 ob 12:07
7. Posvet in srečanje gasilskih članic Pomurja

7. Posvet in srečanje gasilskih članic Pomurja

V soboto, 28. junija, je na Cvenu pri Zadružnem domu, potekal 7. Posvet in srečanje gasilskih članic Pomurja, kjer se je zbralo okoli 300 gasilk.

Zbrane so med drugim pozdravili predsednica komisije za članice Pomurja, Andreja Novak Görkeš, poveljnik Gasilske zveze Pomurske regije, Dušan Utroša, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in podpoveljnik regijskega poveljstva Pomurja in poveljnik Gasilske zveze Ljutomer, Andrej Trstenjak.

Sledilo je predavanje o vzgoji osebnosti gasilke, ki ga je pripravil poveljnik Civilne zaščite Ljutomer, Branko Novak, nato pa še predstavitev gasilskih olimpijskih prvakinj, kjer so gasilke iz PGD Hajdoše izvedle praktični prikaz vaje. Predstavila se je tudi Slovenska vojska, kjer so pripadniki 72. bataljona prikazali oborožitev in tehniko s katero razpolagajo ter nekaj kratkih dokumentarcev življenja na misijah.

Gasilke so nato opravile z večerjo, kjer so za sladico poskrbeli kuharji iz šova Gostilna išče šefa, za veselo družbo pa so poskrbeli Mladi Pomurci.


Več v Družabno