Policisti odkrili ukraden avtomobil, cigarete in orodje

V vseh treh primerih, so pridržani vozili vozila francoskih registrskih številk

Prlekija-on.net, sreda, 2. julij 2014 ob 13:04
V torek, 1. julija zjutraj, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota na relaciji Maribor – Pince, zaustavili in kontrolirali 29-letnega državljana Francije, ki je vozil osebni avtomobil znamke Mercedes Benz ML 300 CDI, francoskih registrskih številk.

Po temeljni kontroli listin vozila in voznika so policisti ugotovili, da je bil avtomobil letos meseca maja ukraden v Franciji. Vrednost vozila je ocenjena med 25.000 do 30.000 evrov.

Ukraden avtomobil so policisti zasegli, osumljenec je pridržan in bo s kazensko ovadbo po končanem postopku priveden k preiskovalnemu sodniku.

Romun prevažal 97 zavojev po 10 škatlic cigaret
Med opravljanjem kontrole prometa so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota prav tako v torek, 1. julija ponoči, zaustavili in kontrolirali kombinirano vozilo francoskih registrskih številk, katerega je vozil 30-letni državljan Romunije. Tujec je v vozilu prevažal 97 zavojev (štek) po 10 škatlic cigaret.

O nadaljnjem reševanju primera je bil obveščena Carinska služba, ki je zadevo v celoti prevzela in zoper voznika ustrezno ukrepala.

V vozilu našli okrog 50 kosov orodja znamke Bosch
Že v nedeljo, 22. junija, pa so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota v poostrenem nadzoru na relaciji Maribor – Pince kontrolirali osebni avtomobil znamke Audi A8 francoskih registrskih številk v katerem so bili trije državljani Romunije. Policisti so opravili kontrolo potovalnih listin, listin vozila in temeljno kontrolo prtljage. Pri tem so v vozilu našli okrog 50 kosov orodja znamke Bosch, ki je bilo v vozilu zakrito z različnimi oblačili.

Voznik je povedal, da je orodje kupil na diskontni razprodaji v Franciji, vendar pa za nakup ni imel nobene dokumentacije. Pri podrobnem pregledu orodja so policisti na večjih in dražjih kosih orodja našli nalepke servisa Bosch v Italiji. Preko italijanskih varnostnih organov so opravili preverko in ugotovili, da je bilo v noči iz 21. na 22. junij vlomljeno v servis Bosch v Italiji. Različno orodje pa je ustrezalo opisu v preverki. Ocenjena vrednost orodja je od 12.000 do 15.000 evrov.

Policisti so orodje zasegli, zoper vse tri osumljence pa je bila podana kazenska ovadba.


Več v Črna kronika