Sprejem za državne prvake v malem nogometu na travi za rekreativce

Sprejem sta pripravila Občina Sv. Jurij ob Ščavnici in pokrovitelj Jože Braček

Branko Košti, nedelja, 6. julij 2014 ob 01:48
Klub malega nogometa Videm – Gostilna pri Maji

Klub malega nogometa Videm – Gostilna pri Maji

Klub malega nogometa Videm – Gostilna pri Maji iz Sv. Jurija Ob Ščavnici, je najuspešnejša tekmovalna sekcija zelo razvejanega Športnega društva Videm, katero si je z odličnimi organizacijami mednarodnih Blaguških tekov, pridobilo tudi mednarodno prepoznavnost. Ima večdesetletno tradcijo, njihove vitrine so polne medalj in pokalov, priborjenih na travnatih igriščih, na različnih turnirjih in v ligaških tekmovanjih.

Kot večkratni prvaki OLMN Gornja Radgona, so v sezoni 1999/2000, pričeli tekmovati v višjem rangu – Pomurski ligi, in se redno uvrščali med prvih pet ekip. V sezoni 2004/2005, so prvič postali prvaki Pomurske lige. V naslednjih sezonah so se redno uvrščali med tri najboljše ekipe, prejemali pa so tudi pokale za fair play in najboljše strelce lige. Zelo uspešna je bila sezona 2011/2012, v kateri so postali pokalni zmagovalci Pomurske lige, v ligaškem tekmovanju so osvojili tretje mesto, osvojili pokal za fair play, imeli pa so tudi najboljšega strelca lige.

Z zlatimi črkami v zgodovini KMN Videm – Gostilna pri Maji, bo zapisano leto 2014. V sezoni 2013/2014 so postali zmagovalci pomurske lige s kar osmimi točkami prednosti pred drugouvrščeno ekipo KMN Suhi vrh, prejeli pokal za najbolj fair ekipo lige, njihov igralec Darko Zorko pa je bil z doseženimi 56 goli najboljši strelec lige.

Z zmago v ligaškem delu, so si zagotovili nastop na državnem prvenstvu rekreativcev v malem nogometu na travi, katero se je v drugi polovici junija odvijalo v soboški Fazaneriji. Odlično so se odrezali v konkurenci šestnajstih ekip iz celotne Slovenije, najslajšo zmago pa so dosegli v finalu, ko so z zadetkom Marka Karneta, z 1:0 premagali branilce naslova KMN Mladinec iz Murskih Črncev in osvojili naslov državnih prvakov. Njihovim igralcem sta pripadli še dve prestižni posamični lovoriki: Marko Karnet je bil proglašen za najboljšega igralca, Darko Horvat pa za najboljšega vratarja državnega prvenstva.

Za funkcionarje in igralce KMN Videm – Gostilna pri Maji, sta Občina Sv. Jurij ob Ščavnici in pokrovitelj Jože Braček, lastnik gostilne Pri Maji, v petek, 4. julija, pripravila svečan sprejem na ploščadi pred KUS. Poleg številnih domačinov, župana Antona Slane in članov OS, so odličnim športnikom prišli čestitat: predsednik Malonogometnega združenja Slovenije Andrej Manfreda, podpredsednik združenja Simon Detelbah, predsednik MZ KMN Darko Vereš, sekretar ŠZ Križevci pri Ljutomeru Pavel Zorko in župan sosednje Občine Radenci Janez Rihtarič.

Svečanost dogodka so potrdili člani Godbe na pihala Sv. Jurij, članica domačega Twirling kluba Katarina Vrzel, pa je izvedla svojo tekmovalno vajo. Sprejem so zaključili z pogostitvijo in veselim druženjem igralcev, gostov in navijačev.

In še ekipa, ki je osvojila naslov državnega prvaka za leto 2014 v malem nogometu na travi: Darko Zorko (kapetan), Andrej Horvat, Marjan Žnidarič, Srečko Kovačec, Marko Karnet, Timotej Vršič, Gregor Hebar, Martin Rihtarič, Aleksander Belak, Boštjan Majcenič, Karl Zamuda (vodja moštva) in Viki Rep (trener).


Več v Šport