S kolesi iz Gornje Radgone v Monošter

Prijatelji rekreacijskega kolesarjenja s stotimi kilometri v Monošter in nazaj

Marjan Slavič, torek, 8. julij 2014 ob 12:44
S kolesi iz Gornje Radgone v Monošter

S kolesi iz Gornje Radgone v Monošter

Prav te dni, ko nas poletje razvaja z bolj milimi in znosnimi temperaturami, je primeren čas tudi za izlete, šport in rekreacijske dogodke. Eden izmed takšnih dogodkov je bil zabeležen v soboto 5. julija, ko je nekaj ljubiteljev rekreacijskega kolesarjenja izkoristilo dan za druženje na kolesih, katera pot je potekala iz Gornje Radgone pa vse do prestolnice porabskih Slovencev v Monošter v sosednjo Republiko Madžarsko.

Kolesarjenje in prijateljsko druženje ob tem je bilo v lanskem letu izvedeno prvič. Takrat jih je pot vodila na Ptujsko Goro. Zadovoljstvo in pohvale ob tem ter izražene želje, da bi se letos pripravilo podobno druženje s kolesi so padla na plodna tla. Pot, katero so pričeli ob zgodnji jutranji uri izpred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni, je s svojim blagoslovom pospremil radgonski župnik Franc Hozjan. Smer, ki so jo izbrali, je bila Gornja Radgona, Bad Radkersburg, Cankova, Krašči, Kuzma, Dolič, Martinje – Trtkova, Dolnji, Gornji Senik, Slovenska ves, pa vse do Monoštra. V Monoštru so si ogledali baročno cerkev Marijinega vnebovzetja, katera je bila zgrajena  med leti 1748 in 1764, fotografsko razstavo v Hotelu Lipa ter znamenito monoštersko pokrito tržnico.

Nazaj gredoč po isti poti so vrli radgonski kolesarji že sklepali nove poti za prihodnje leto, z željo da se družba številčno še poveča. Takšni dogodki v življenju vsekakor oplemenitijo in obogatijo ter ovrednotijo življenje. Pozabljeni bodo žulji in bolečine, ki so jih bili deležni na poti v zavedanju, da je srečen le tisti, ki vrednoti tudi takšno druženje, iskreno prijateljstvo in doseganje ciljev, ki si jih v življenju zadaš.


Več v Šport