Murskosoboški ribnik je poln divjih rac

Divje race se sončijo v murskosoboškem parku

Jože Žerdin, ponedeljek, 14. julij 2014 ob 23:02
Race v ribniku

Race v ribniku

Murskosoboški park sodi med enega najlepše urejenih parkov v Sloveniji. Ponaša se z lepo urejenim gradom in park je naravni biser pomurske metropole. V parku so odstranili vsa strohnjena in podrta drevesa in namesto njih so zasadili nova drevesa. V tem parku rastejo drevesa iz celega sveta, vsako drevo ima tablo na kateri je napisano od kod izvora in vrsta drevesa.

V soboškem parku je tudi velik ribnik, katerega je mestna občina Murska Sobota s partnerji Slovenije in Madžarske, kateri sta se prijavili na javni razpis v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013. Tako se je ribnik v celoti prenovil in danes je ribnik ponos mestu.

V njem v teh sončnih in vročih dneh lepo čofotajo divje race in ribe. Ta voda racam in ribam ugaja, saj je stoječa in ne odteka nikamor. V ribniku je nameščena čistilna naprava za sprotno biološko čiščenje vode. Race veselo plavajo na površju vode in mimoidoči jim prinašajo hrano. Ko posije zelo vroče sonce se divje race odpravijo v park in se poskrijejo pod drevesa v hladno senco. Race so že dobro udomačene in se ne bojijo ljudi, saj zaplavajo vse do brežine in nekatere celo odidejo do ljudi, saj nikakor nočejo zapusti te velike vodne oaze.


Več v Narava