Zdravstveni dom Ljutomer se bo širil

Vodilni ZD Ljutomer so predstavili poslovne rezultate, razvojne cilje in investicijska vlaganja

Prlekija-on.net, torek, 15. julij 2014 ob 14:3818
Zdravstveni dom Ljutomer

Zdravstveni dom Ljutomer

Prejšnji teden so vodilni Zdravstvenega doma Ljutomer, pripravili novinarsko konferenco, kjer so predstavili poslovne rezultate, razvojne cilje in investicijska vlaganja, kjer bodo za razširitev prostorov porabili predvidoma 713 tisoč evrov.

Na novinarski konferenci so povedali, da je bilo leto 2013 za ZD Ljutomer v poslovnem smislu uspešno. Kot je dejal direktor ZD Ljutomer, mag. Tomislav Nemec, jim z varčevalnimi ukrepi, predvsem pa z napori in razumevanjem zaposlenih, že tretje leto uspeva finančno pozitivno poslovanje in nemoteno zagotavljanje zdravstvenih storitev. Lansko leto so tako zaključili z neto dobičkom v višini slabih 200 tisoč evrov, zato jim to tudi omogoča, da nivo storitev za občane, kljub splošno znižanim sredstvom, zvišujejo. V preteklem letu so tudi povečali število referenčnih ambulant iz dveh na štiri ter pridobili dva dodatna tima fizioterapije.

Nadzidavo bo izvajalo podjetje VG5 iz Ljubljane
Na novinarski konferenci so predstavili tudi investicijo nadzidave zdravstvenega doma, ki ga bo izvajalo podjetje VG5 iz Ljubljane in s katerim je direktor ZD Ljutomer že podpisal pogodbo v višini 514 tisoč evrov. Objekt bi naj bil dokončan in predan v uporabo do konca leta, z njim pa bodo pridobili 470 novih kvadratnih metrov površin, izboljšali pogoje dela za referenčne ambulante, izobraževanje in izvajanje delavnic za zdravstveno vzgojo. Skupaj z vso opremo bo investicija predvidoma stala 713 tisoč evrov, od tega bo 70 odstotkov zagotovil ZD, preostali delež v višini okoli 180 tisoč evrov pa bodo prispevale štiri občine soustanoviteljice ter po potrebi Ministrstvo za zdravje.


Več v Gospodarstvo