KariKamp omogočil preživljanje zanimivih in pestrih počitniških dni

Nekaj nad 20 otrok iz Pomurja se je udeležilo KariKampa v Veržeju

Nuša Novak, četrtek, 17. julij 2014 ob 19:47
KariKamp v Veržeju

KariKamp v Veržeju

KariKamp, ki sta ga organizirala Zavod Marianum Veržej, Karitas in animatorji ZAO, je v Trio kampu Centra DUO, nekaj nad 20 otrokom iz Pomurja, pod vodstvom animatorjev in Ivana Kuharja, omogočil preživljanje zanimivih in pestrih počitniških dni.

Petdnevni program je bil bogat in raznolik. Prepletali so se delavnice pletenja slame, oblikovanja gline, druženje ob tabornem ognju, sladkanje ob dobrotah članic Karitasa, uživanje ob risankah, proste ure v igralnici Marijanišča in na igralih v Trio kampu, kopanje v Banovcih, igranje nogometa. A to še ni vse. Otroci so spoznali folklorno skupino in prisluhnili domačim pevcem Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej, spoznali nekaj plesnih korakov, se zabavali na pikniku ob krušni peči, sodelovali pri sveti maši.

Za nameček se je v Veržeju ustavila manjša cirkuška družina in so si ogledali del njihove predstave z akrobacijami, ki pa jo je nažalost prekinil dež. Zabavno je bilo spanje v šotorih, iz katerih jih tudi deževne noči niso pregnale, pa priprava in pospravljanje miz za obroke, z ugotavljanjem, da bi kaj takega lahko počeli tudi doma ...

Spoznali so nove prijatelje in v igri in smehu doživeli čudovite trenutke. To so najlepše pokazala vesela lica otrok, ko so se zadnji dan s težavo poslavljali, da je že konec.

Po zaključni prireditvi, ki so jo otroci pripravili za starše, so se razšli z upanjem, da bo kamp postal tradicionalen in da se naslednje leto otroci zberejo v še večjem številu ter spoznajo nove prijatelje na KariKampu.


Več v Kultura in izobraževanje