V Veržeju je potekal počitniški tabor »Frančiškovih« otrok

Počitniškega tabora se je udeležilo 50 otrok in animatorjev iz Veržeja, Slovenke Bistrice in Lenarta

Jože Žerdin, četrtek, 17. julij 2014 ob 22:39
Tabor Frančiškovih otrok

Tabor Frančiškovih otrok

V župniji Veržej je potekal počitniški tabor »Frančiškovih« otrok, z namenom, da bi otroci še bolj podrobneje spoznali svetega Frančiška in ostale svetnike kot so sv. Ludvik, sv. Klara in sv. Elizabeta. Tabor je potekal v kampu Trio v Veržeju.

Počitniškega tabora se je udeležilo 50 otrok in animatorjev iz Veržeja, Slovenke Bistrice in Lenarta. Tema tabora je bila »Skupaj s Frančiškom po poti svetosti«. Skozi tabor so se otroci udeleževali različnih delavnic, sprehodov po Veržeju do Babičevega mlina in ogled mrtvic ob reku Muri, vodnih iger. Vsak dan dopoldne so med drugim spoznavali svetnike, ki so jih navdihovali in ob tem spoznavali njihov pomen v Cerkvi in pri širjenju krščanske vere. Poleg animatorjev so za mlade skrbeli s. Zalika Svenšek, s. Pavlina Kolbl in župnik župnije Veržej Jože Brečko.

Zaključek počitniškega tabora »Frančiškovih otrok so zaključili s sveto mašo, kjer so bili prisotni tudi starši otrok. Po maši pa so še za vse udeležence tabora in starše pripravili počitniški piknik na prostem.


Več v Kultura in izobraževanje