Zasegli palice kositra v vrednosti 24 tisoč evrov

Policisti so zasegli 25 palic kositra, katerih vrednost je okrog 24.000 evrov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. julij 2014 ob 13:043
Zasežene palice kositra

Zasežene palice kositra

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so prejšnji teden zaustavili in kontrolirali kombinirano vozilo bolgarskih registrskih številk, katerega je vozil državljan Romunije.

Opravili so kontrolo potovalnih listin, listin vozila in prtljage. Pri temeljni kontroli vozila so ugotovili, da tujci v vozilu prevažajo predmete, ki so v okvari oz. so zelo stari (del motornih žag, starejši varilni stroji, vrtalni stroji…). Po nadaljnjem pregledu kombija so pod naloženimi predmeti na tleh vozila našli v odejo zakritih 25 palic neznane svetle kovine.

Ugotovili so, da gre za palice kositra. Posamezna palica je bila težka 30 kg, skupna teža pa 750 kg. Ocenjena vrednost palic kositra je okrog 24.000 evrov. Ker je obstajal utemeljen sum, da gre za kaznivo dejanje, saj tujci niso posedovali nobenih dokazil o lastništvu oz. nakupu je bila vsem petim državljanom Romunije odvzeta prostost.

Pri pregledu palic so policisti ugotovili, kje je bila tatvina izvršena, saj so storilci pozabili odstraniti lastniško etiketo. Policisti še zbirajo dodatna obvestila preko italijanskih varnostnih organov in bo po končani zadevi zoper vse osumljence podana kazenska ovadba.


Več v Črna kronika