S Piko Nogavičko v poletje

Letošnje poletje je v vrtcu Ljutomer v mesecu juliju, bilo obarvano z dogodivščinami Pike Nogavičke

Nuša Novak, torek, 29. julij 2014 ob 11:11
Pika Nogavička na obisku

Pika Nogavička na obisku

V vrtcu Ljutomer je v mesecu juliju, natančneje od 7. do 25. julija, potekal tematski sklop S Piko Nogavičko v poletje, ki sta ga pripravili Nada Rajtman in Antonija Podnar, s pomočjo katerega vzgojiteljice želijo čim več dejavnosti organizirati v sožitju z naravo.

To pomeni, da skušajo otroke približati življenju in gibanju v naravi. Zjutraj ob prihodu v vrtec, se vsak dan prične najprej z jutranjo telovadbo in tekom okoli vrtca. Nato sledi zajtrk na prostem, natančneje na dvorišču vrtca. Za tem pa se številne dejavnosti odvijajo prav tako večinoma zunaj na prostem, saj gibanje predstavlja bistven del otrokovega razvoja. V sklopu Pikinih poletnih dogodivščin, pa je bilo vključeno tudi jahanje in izlet na Jurševko, peka palačink na igrišču, ustvarjalne delavnice s Piko Nogavičko: slikanje na kuhalnico, izdelava nogavičk, krpanke – lepljenke, pobarvanke, obrisovanje teles, pletenje kitk, poslikava obraza…Otroci so se s svojimi vzgojiteljicami tudi naučili veliko pesmic, izštevank in plesov o Piki Nogavički. Obiskali so tudi knjižnico in si izposodili knjige o Piki Nogavički ter si ogledali risani film in čisto prava filma o Piki Nogavički.

V petek, 18. julija, pa je bil za vse otroke vrtca Ljutomer, prav poseben dan, saj jih je obiskala čisto prava Pika Nogavička, ki je prišla v družbi svojega konja in opice Ficko. Otrokom je pokazala nekaj svojih spretnosti in jih razveseljevala s svojo navihanostjo in igrivostjo. Vzgojiteljice so pripravile številne Pikine kotičke (pravljični kotiček v vili Čira Čara, kotiček za peko palačink, kozmetični kotiček za delanje pikic, frizerski kotiček za pletenje kitk, gibalni kotiček in še mnogi drugi), med katerimi so otroci lahko prosto izbirali in se vključili vanje. Otroci vrtca so Piki Nogavički pomagali najti ukradeni zaklad, ki so ga na koncu vsi skupaj odprli in se z njim posladkali.

Obilo zabave, predvsem pa obilo pravljičnih užitkov, je otroke razveselilo v teh vročih poletnih dneh. Prav gotovo so vsi otroci vrtca zelo uživali in tako pozabili na običajno življenje v vrtcu ter si pričarali pravo poletno počitniško rajanje.


Več v Najmlajši