V Križevcih pri Ljutomeru so zasadili lipo prijateljstva

Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru se je odločilo, da bodo ob dirkalni stezi za konje kasače zasadili lipo prijateljstva med Konjeniškim društvom Križevci pri Ljutomeru in Konjeniškim društvom Krim

Jože Žerdin, torek, 29. julij 2014 ob 23:53
Zasaditev lipe prijateljstva

Zasaditev lipe prijateljstva

Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru in Konjeniško društvo Krim pri Ljubljani že vrsto let tesno sodelujeta, predvsem na področju reje konj kasačev. Vezi med društvoma so trdno stkane in se iz leta v leto še poglabljajo tudi na druga področja sodelovanja.

Konjeniško kasaški šport je v občini Križevci star že 140 let in prav letos Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru obeležuje ta visok jubilej kasaškega športa na Murskem polju v Prlekiji. Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru se je odločilo, da bodo ob dirkalni stezi za konje kasače zasadili lipo prijateljstva med Konjeniškim društvom Križevci pri Ljutomeru in Konjeniškim društvom Krim.

Dogodek zasaditve lipe prijateljstva med društvoma je bil v nedeljo, 27. julija, ko so lipo prijateljstva, ob dirkalni stezi tudi na svečan način zasadili. Lipo so zasadili predsednik Konjeniškega društva Križevci Dušan Zorko, predsednik Konjeniškega društva Krim Jože Škulj, župan občine Križevci mag. Branko Belec, župan občine Veržej Slavko Petovar in drugi vodilni člani obeh konjeniških društev.

Zasajeno lipo prijateljstva med društvoma, ta slovenski simbol, bodo v Križevcih skozi leto negovali in zalivali, da bo s časoma zrasla v mogočno povezovalno drevo. Pod košato lipo se bodo v prihodnje člani konjeniških društev srečevali, povezovali in družili, ob gledanju konjskih dirk bistrih konj na hipodromu v Križevcih pri Ljutomeru.

Lipa prijateljstva je zasajena v spomin na simbol prijateljstva in bo še tako naprej povezovala in ohranjala slovenski kasaški šport.


Več v Kultura in izobraževanje