Naše kraje zajelo močno deževje

Huje je bilo v Prekmurju, kjer je zalilo številne kleti, veter je odkrival strehe, strele so udarile v hiše, podrlo pa je tudi precej dreves

Prlekija-on.net, sreda, 30. julij 2014 ob 19:19
Zajelo nas je močno deževje ter neurje, kjer so švigale strele

Zajelo nas je močno deževje ter neurje, kjer so švigale strele

V sredo popoldne je naše kraje zajelo močno deževje ter neurje, kjer so švigale strele, a v Prlekiji ni bilo hujših posledic. Huje je bilo v Prekmurju, kjer je zalilo številne kleti, veter je odkrival strehe, strele so udarile v hiše, podrlo pa je tudi precej dreves.

Številne intervencije v Prekmurju
Tako Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o udaru strele v stanovanjsko hišo v Murski Soboti na Kajuhovi ulici. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so pregledali ostrešje stanovanjske hiše, do požara pa ni prišlo. Strela je poškodovala lastnico hiše, ki so jo oskrbeli reševalci NMP Murska Sobota.

V Lipovcih v občini Beltinci je meteorna voda zalila kleti dveh stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Lipovci so izčrpali okoli 11 kubičnih metrov vode. Prav tako je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskih hiš v Beltincih. Posredovali so gasilci PGD Beltinci, ki so izčrpali meteorno vodo iz sedmih objektov.

Meteorna voda je zalila klet stanovanjske hiše tudi v ulici Štefana Kovača v občini Turnišče, kjer so posredovali gasilci PGD Turnišče in izčrpali meteorno vodo. Meteorna voda je zalila klet stanovanjske hiše v naselju Fokovci v občini Moravske Toplice. Posredovali so gasilci PGD Fokovci in izčrpali okoli kubični meter meteorne vode.

Meteorna voda je zalila kletne prostore dveh stanovanjskih hiš v Vučji Gomili, občina Moravske Toplice. Gasilci PGD Vučja Gomila so iz kletnih prostorov izčrpali vodo. V naselju Gornji Petrovci v istoimenski občini je meteorna voda zalila garažo in sprožila manjši plaz, ki je ogrožal prizidek stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Gornji Petrovci, ki so izčrpali vodo in očistili plaz.

Poplavljene kleti so tudi v Domanjševcih in Markovcih, kjer je poplavilo tudi cestišče.

Gasilci PGD Radmožanci so prekrili odkrito streho stanovanjske hiše v Radmožancih, gasilci PGD Velika Polana pa v Veliki Polani, katero je odkril veter. V Mali Polani je drevo podrlo drog električne napeljave.

Močan veter pa je podrl več dreves na cestišče v naselju Hotiza, občina Lendava. Posredovali so gasilci PGD Hotiza, ki so pokrili streho stanovanjske hiše ter razžagali in odstranili 4 podrta drevesa s cestišča. Veter je razkril več streh tudi v naselju Kapca.

Je pa Prlekijo, predvsem ormoški konec deževje veliko bolj prizadelo že v ponedeljek, ko sta v Središču ob Dravi narasla potoka Črnec in Trnava ter poplavila več hiš.


Več v Narava