Na Razkrižju na enem mestu zbirajo stara oblačila, obutev in papir

Ob osnovni šoli Razkrižje je postavljen zbiralnik za uporabna oblačila in obutev, kamor lahko občani oddajo oblačila, obutev, tekstil, modne dodatke, plišaste igrače in drugo, česar ne potrebujejo

Jože Žerdin, petek, 8. avgust 2014 ob 21:53
Pomurska turistična zveza je sklenila letošnji projekt z naslovom Moja dežela lepa in gostoljubna, kjer so ocenili najlepše kraje v deželi ob Muri. V izbor za izletniški kraj pa se poteguje tudi Razkrižje – Šafarsko, ki je bogato z naravnimi in drugimi zanimivostmi v obmejni občini Razkrižje.

Sicer pa se občina Razkrižje po svojih močeh skupaj z občani trudi za ureditev vseh naselij, kakor tudi občinskega središča. Vsako leto namreč pripravljajo občinsko čistilno akcijo, kjer pa opažajo, da so občani vsako leto vse bolj osveščeni do narave in okolja. Da pa bi občina postala še lepše urejena in čista v tej smeri spodbujajo tudi najmlajše v vrtcu in osnovni šoli Razkrižje. Ob osnovni šoli Razkrižje je postavljen zbiralnik za uporabna oblačila in obutev, kamor lahko občani oddajo oblačila, obutev, tekstil, modne dodatke, plišaste igrače in drugo, česar ne potrebujejo, kajti na tak način odpadkov ne mečejo v naravo in s tem ne onesnažujejo okolja.

Ob zbiralniku pa je še postavljen železni kontejner, kamor lahko vsi, ki imajo odvečni odpadni papir le-tega odložijo in ko je ta poln ga odpeljejo na predelavo v zbirni center za odpadke.


Več v Narava