Poplavilo številne kleti

Potoka Trnava in Črnec v Središču ob Dravi nevarno naraščata, poplavljene so številne kleti, ...

Prlekija-on.net, četrtek, 14. avgust 2014 ob 10:47
Črpanje vode v Ljutomeru

Črpanje vode v Ljutomeru

Močno deževje, ki nas je iz srede na četrtek ponovno zajelo, povzroča številne nevšečnosti po celotni državi. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje potoka Trnava in Črnec v Središču ob Dravi nevarno naraščata.

Omenjena potoka sta že konec julija povzročila nemalo težav, ko sta poplavila več hiš in drugih površin v Središču ob Dravi.

Ob 10.32 je potok Črnec v Središču ob Dravi ogrožal 6 stanovanjskih hiš. Posredovali so gasilci PGD Središče in Obrež, ki so s protipoplavnimi vrečami zgradili nasip in izpred hiš izčrpali okoli 300 kubičnih metrov vode.

Ob 10.51 so v Gozdni ulici v Veržeju gasilci PGD Veržej pričeli s prečrpavanjem meteorne vode iz kleti stanovanjske hiše. Prečrpali so okoli deset kubičnih metrov vode ter postavili protipoplavnimi vrečami zaščitili objekt.

Ob 11.25 so v Raičevi in Kerenčičevi ulici v Ormožu gasilci PGD Ormož in Hardek izčrpali vodo iz kletnih prostorov dveh stanovanjskih objektov. V naselju Pušenci so s protipoplavnimi vrečami zavarovali vaški dom in eno stanovanjsko hišo.

Ob 11.28 so gasilci PGD Loperšice iz garaže in kleti stanovanjske hiše na Humu v občini Ormož izčrpali okoli 100 kubičnih metrov meteorne vode. Zavarovali so tudi plinohram, ki je grozil, da bo zdrsel po škarpi ob hiši.

Ob 11.30 so gasilci PGD Velika Nedelja izčrpali okoli 50 kubičnih metrov meteorne vode iz kleti stanovanjske hiše v Veliki Nedelji, občina Ormož.

Ob 11.40 je v Grabonošu, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Grabonoš, ki so izčrpali okoli 15 kubičnih metrov vode.

Ob 11.56 so v Gabrniku, občina Juršinci, gasilci PGD Gabrnik izčrpali okoli 3 kubične metre meteorne vode iz kurilnice gasilskega doma.

Ob 12.20 se je v naselju Trgovišče, občina Ormož, zagozdila cev, ki je ogrožala most čez železnico. Posredovali so gasilci PGD Trgovišče, Senešci in Velika Nedelja. Gasilci so cevi potegnili iz vode, polnili vreče s peskom in jih nameščali ob hišah. Sodelovalo je Komunalno podjetje Ormož z delovnim strojem, s katerim so preusmerili tok vode.

Ob 12.22 je na Babinski cesti v Ljutomeru meteorna voda zalila del zunanjega skladišča trgovine Mercator tehnika. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so vodo izčrpali.

Ob 14.00 je meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše v naselju Velika Nedelja v občini Ormož. Gasilci PGD Velika Nedelja so izčrpali okoli 20 kubičnih metrov vode.

Ob 15.13 so gasilci PGD Bresnica in Velika Nedelja izčrpali okoli 25 kubičnih metrov meteorne vode iz kleti stanovanjske hiše v Bresnici, občina Ormož.

Ob 16.38 je v Podgorcih, občina Ormož, voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše, dvorišče in gospodarsko poslopje. Posredovali so gasilci PGD Podgorci, Bresnica, Cvetkovci, Senešci in Velika Nedelja. Gasilci so izčrpali okoli 350 kubičnih metrov vode. Posredovalo je tudi Komunalno podjetje Ormož z delovnim strojem.

Ob 18.55 se je med naseljema Iljaševci in Stara Nova vas v občini Križevci udrl kanalizacijski jašek. Posredovali so delavci podjetja Nograd, ki so območje ustrezno označili in zavarovali.

Sicer je prenehalo deževati, a vodotoki vseeno naraščajo.

Ščavnica



Več v Narava