Žegnanje v Radomerju

Sveto mašo je za vse žive in pokojne vaščane daroval duhovni pomočnik msgr. Izidor Veleberi

Nuša Novak, sreda, 20. avgust 2014 ob 12:40
Vaško žegnanje v Radomerju

Vaško žegnanje v Radomerju

V nedeljo, 17. avgusta, je v Radomerju ob Pevčevi kapeli, potekalo vsakoletno tradicionalno vaško žegnanje. Sveto mašo je za vse žive in pokojne vaščane daroval duhovni pomočnik msgr. Izidor Veleberi, ki je vse prisotne nagovoril s čudovito pridigo o medsebojni pomoči, spoštovanju in kvalitetnih medsebojnih odnosih.

Dragoceno je, če znamo pogledati s srcem in ne le skozi prizmo čustev in razuma, saj nas takšno gledanje lahko zavede in za vse krivimo drugega. Raje se iskreno zazrimo vase, saj nismo brez napak, kot morda mislimo. Naučimo se komunikacijskih spretnosti, ustreznega ravnanja s čustvi, prebujajmo empatijo in inteligenco srca. Zavestno si prizadevajmo za svojo osebno in duhovno rast. Vsa vložena energija, ki jo bomo porabili za gradnjo osebnostnih prioritet, se bo poznala tudi v medsebojnem odnosu in morda bo celo spodbudila drugega, da nam bo sledil. Kajti včasih ni pomembna le neposredna pomoč sočloveku, ampak lahko zadostuje le lepa beseda, ki ima ob pravem trenutku tudi pravi pomen.

Po končani sveti maši, pa smo se vsi skupaj odpravili v prostore gasilskega doma na prijetno druženje in odlično pogostitev domačih dobrot.


Več v Kultura in izobraževanje