Številni ljubitelji odličnih vin in vrhunske kulinarike na 5. Salonu Traminec

Na pokušino je bilo kar 111 tramincev

Branko Košti, torek, 26. avgust 2014 ob 20:12
Salon Traminec 2014

Salon Traminec 2014

V idiličnem ambientu negovskega gradu so se v ponedeljek, 25. avgusta, ponovno zbrali številni ljubitelji odličnih vin in vrhunske kulinarike. Odvil se je namreč že 5. Salon Traminec.

Ekskluziven poslovno-družabni dogodek, katerega organizirajo Zavod za kulturo, turizem in promocijo (Kultprotur) Gornja Radgona, Mediaspeed (medijska-foto & video agencija) in Steyer vina - Hiša dišečega traminca, je bil letos zaradi omejenega števila vstopnic, nekoliko slabše obiskan. Zbralo se je okrog 800 obiskovalcev, kateri so imeli priložnost poizkušati kar 111 tramincev, pridelanih in dozorelih v Sloveniji in tujini. Ob tem so lahko uživali tudi ob vrhunski kulinarični ponudbi, svoje znanje o vinih pa so lahko dopolnili še v Mali šoli vinskih okusov. Organizatorji pa so poskrbeli tudi za kulturno plat, saj si je bilo mogoče ogledati razstavo radgonske umetnice Tamare Vogrin Tare, katera je na velikih platnih predstavila fatalne moške iz filmskega sveta, kateri so igrali v filmih o tajnem agentu Jamesu Bondu, zato je razstavo poimenovala »007«, za glasbo pa je skrbela rock zasedba MI2.

Poskrbljeno je bilo tudi za modne poznavalke in avtomobilske poznavalce, saj so si lahko ob razstavljenem avtomobilu Audi Porsche Slovenija, ogledali razstavo vrhunske modne kolekcije oblikovalke Josephine. Možnost izpolnitve srčnih želja je ponujala grajska priprošnjica za zdravje in ljubezen Apolonija, poskrbeli pa so tudi za dobrodelno noto, saj so podarili ček s 500 evri za obnovo cerkve pri Negovi.

Dogajanje na prostem se je zaključilo z ognjenim spektaklom v izvedbi Polone, Maje in Neže, nato se je dogajanje preselilo v grajsko klet, kjer je goste do jutranjih ur zabaval Dj Keki.


Več v Družabno