Vijoličaste junake pričakalo tisoč navijačev

Mariborske junake je po vrnitvi iz Glasgowa na letališču pričakalo tisoč navdušenih navijačev

Prlekija-on.net, sreda, 27. avgust 2014 ob 12:221
Najbolj je bil oblegan junak tekme v Glasgowu, Marcos Tavares

Najbolj je bil oblegan junak tekme v Glasgowu, Marcos Tavares

V sredo, nekaj pred peto uro zjutraj, so se mariborski nogometaši iz Glasgowa vrnili v domovino. Tam so v torek zvečer po velikem slavju na Celtic Parku v kvalifikacijah za Ligo prvakov premagali Celtic in se tako drugič v svoji zgodovini uvrstili v najelitnejše nogometno klubsko tekmovanje.

Maribor v Ligi prvakov!
Maribor v Ligi prvakov!

Mariborske junake je na letališču pričakalo tisoč navdušenih navijačev, ki jih niti dež ni mogel pregnati. Navijači so z glasnim petjem in spremljavi harmonike pričakali nogometaše, vmes so prižgali tudi nekaj bakel. Eno od teh je v roke dobil tudi Marcos Tavares, strelec edinega gola v Glasgowu s katerim si je Maribor priboril nastopanje v Ligi prvakov v letošnji sezoni.

Maribor bo tako po sezoni 1999/2000 še drugič zaigral v Ligi prvakov, kjer je prvi gol za Maribor proti Dinamu iz Kijeva dosegel Ante Šimundža, zdajšnji trener vijoličastih. Kdo bo nasprotnik Maribora, bo znano v četrtek, ko bo v Monte Carlu ob 17.45 na sporedu žreb skupin. V Maribor bi lahko prišli klubi, kot so Atletico Madrid, Barcelona, Bayern, Chelsea, Juventus, PSG, Real Madrid, ...

V spodnjem videu si lahko ogledate rajanje mariborskih navijačev pred prihodom nogometašev.


Več v Šport