Stanovalci DOSOR-ja že tretjič na Ptujsko goro

Podali so se na pot čez vinograde in travnike, se pridružili ostalim romarjem ob Sveti maši, pogostitvi ter se družili s prijatelji iz Hrastovca

Prlekija-on.net, četrtek, 28. avgust 2014 ob 08:15
Romanje na Ptujsko goro

Romanje na Ptujsko goro

Stanovalci DOSOR-ja so se skupaj z Javnim socialno-varstvenim zavodom Hrastovec letos že tretjič odpravili na romanje na Ptujsko goro. V torek, 19. avgusta, so se podali na pot čez vinograde in travnike, se pridružili ostalim romarjem ob Sveti maši, pogostitvi ter se družili s prijatelji iz Hrastovca.

DOSOR je poznan tudi po številnih srečanjih in dogodkih v sodelovanju z drugimi organizacijami, med katerimi je že tradicionalno romanje stanovalcev na Ptujsko goro, ki ga DOSOR organizira skupaj z Javnim Socialno-varstvenim zavodom Hrastovec. V torek, 19. avgusta, so se stanovalci odpravili na rekreacijski pohod med vinogradi in travniki ter se s svojimi prijatelji iz Hrastovca srečali na Ptujski gori že tretjič.

Sprva je sledila Sveta maša dr. Franca Krambergerja, nato pa pogostitev s številnimi domačimi dobrotami, ki jih je pripravil Javni socialno-varstveni zavod Hrastovec. Stanovalci so imeli priložnost pridobiti nova poznanstva in okrepiti odnose s svojimi prijatelji iz Hrastovca ter si ob čudovitem dnevu nabrati energije za nadaljnji vsakdan.

Suzana Divjak, DOSOR: »Pomembno je, da stanovalci doživijo nekaj drugačnega, kar ne predstavlja njihovega vsakdana v DOSOR-ju, in spoznajo nove ter se družijo z že obstoječimi prijatelji izven naše organizacije. To jim nedvomno omogoča zadovoljstvo, srečo, notranji mir ter jim daje trdnost pri premagovanju težjih trenutkov v življenju


Več v Družabno