Mirko Petrovič bo kandidiral za župana Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Kandidiral bo kot neodvisni kandidat s podpisi volilcev

Branko Košti, nedelja, 31. avgust 2014 ob 15:162
Predstavitev kandidata Mirka Petroviča za župana Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Predstavitev kandidata Mirka Petroviča za župana Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Mirko Petrovič, star 48 let, je doma iz Kraljevcev, poročen, oče dveh otrok, po poklicu inženir gradbeništva, zaposlen kot  prokurist v družinskem podjetju Trgovina Lipa, Gradbeni inženiring, svetovanje in nadzor, Mirka Petrovič s.p.

Kandidirati za župana se je, kot je povedal na tiskovni konferenci, "odločil, na prigovarjanje oz. prošnjo podpornikov in ob zavedanju, da sem si v skoraj 25-letnem delovnem stažu v podjetju SGP Pomgrad, pri delovanju v različnih društvih (ŽRK Milenium, ŠD Videm, VŠRD Kraljevci-Kočki vrh) in z delovanjem v občinskem svetu kot svetnik, pridobil toliko znanja, izkušenj, ostalih kompetenc in veščin, da bom lahko z uporabo politične modrosti uspešno in odgovorno vodil občino Sv. Jurij ob Ščavnici".

Na volitvah bo nastopil kot neodvisni kandidat s podpisi volilcev, s prvopodpisanim Ivanom Frasom. Zagotovljeno ima tudi podporo Občinskih odborov strank NSi in SDS, prizadeva pa si pridobiti podporo še katere od strank, katera na volitvah ne bo nastopila s svojim kandidatom.

Volilni program, s katerim bo nagovarjal volilce, je strnil v tri sklope: občanom prijazna občina, izboljšanje delovanja občinskega sveta in razvojni programi.

S podporniki bodo sestavili tudi nepolitično, programsko svetniško listo, s kompetentnimi kandidati iz vsake volilne enote, s katero se bodo potegovali tudi za mandate v OS.

"V volilni kampanji in tudi po volitvah, bomo delovali kot ekipa, kampanjo bomo vodili pozitivistično, s poudarkom na naših prednostih in v skladu s sloganom Za spremembe, ki jih bomo udejanjili", je predstavitev svoje kandidature za župana zaključil Mirko Petrovič.


Več v Politika