Premiera šolskega filma Moj prosti čas - zlati čas

Premiera filma učencev OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Stročja vas, z naslovom Moj prosti čas - zlati čas

Nuša Novak, ponedeljek, 1. september 2014 ob 23:16
Premiera filma Moj prosti čas - zlati čas

Premiera filma Moj prosti čas - zlati čas

V petek, 29. avgusta, je bila v Kulturnem domu Ljutomer, premiera filma učencev OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Stročja vas, z naslovom Moj prosti čas - zlati čas.

Učenci so film izdelali v mali filmski šoli, ki je potekala v okviru projekta popestrimo šolo, sodelovali pa so v vseh stopnjah filmske produkcije. Primere otroških iger, izštevank in pesmi, so povzeli po literarni predlogi Biserke Škrinjar – Otroško ljudsko izročilo.

V 45 minut dolgem filmskem projektu, ki smo si ga premierno lahko ogledali, je sodelovalo več kot 70 pogumnih mladih filmskih ustvarjalcev, pod vodstvom mentorja Vitomirja Kaučiča, s katerim sta sodelovala tudi mentorja Miloš Bavec in Martina Kuzma.

Za film, ki je nastajal skozi celotno minulo šolsko leto, so učenci porabili kar 1140 ur ter posneli 1672 filmskih kadrov, v katere so vložili veliko trdega dela, vztrajnosti, predvsem pa obilo dobre volje in prostega časa.

Iskrene čestitke vsem mentorjem, prav tako tudi obema šolama in njunima ravnateljicama za odlično izpeljan skupni projekt, predvsem pa iskrene čestitke vsem mladim filmskim talentom, ki so nas s šolskim celovečernim filmom dodobra nasmejali in nam na nekoliko drugačen način pokazali, kakšne so specifične razlike med preživljanjem prostega časa nekoč in danes.


Več v Glasba in film