Podpisali pogodbo za ureditev dovozne ceste do OŠ Ivana Cankarja v Ljutomeru

V sklopu projekta se bo izvedla rekonstrukcija Cankarjeve ceste v skupni dolžini 252 m in širini 5 m in zgrajen bo nov pločnik širine 1,50 m

Prlekija-on.net, sreda, 3. september 2014 ob 11:016
Podpis pogodbe za ureditev dovozne ceste do OŠ

Podpis pogodbe za ureditev dovozne ceste do OŠ

V ponedeljek, 1. septembra, so v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, podpisali pogodbo za ureditev dovozne ceste do OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Z deli naj bi pričeli že prihodnji teden, končana pa naj bi bila do novembra letos.

Kot je uvodoma povedala županja Občina Ljutomer, mag. Olga Karba, so prizadevanja, da se Cankarjeva cesta preuredi do prvega šolskega dne, žal obstala zaradi odlašanja pri sprejetju občinskega proračuna, ki je bil sprejet šele 1. aprila letošnjega leta. Vendar, kot je bilo povedano, je predlog uspelo ohraniti v proračunu in vsi so izjemno veseli, da so projekt pripeljali do realizacije.

V sklopu projekta se bo izvedla rekonstrukcija Cankarjeve ceste v skupni dolžini 252 m in širini 5 m, zgrajen bo nov pločnik širine 1,50 m. Investicija zajema tudi izgradnjo novega krožišča, ki bo omogočalo lažji dovoz otrok v šolo in 10 novih parkirnih mest v neposredni bližini krožišča. Prav tako se bo na območju posega zamenjala dotrajana kanalizacija.

Takoj po sprejetju proračuna je bila naročena izdelava projektne dokumentacije, usklajena z lastniki sosednjih zemljišč, predstavniki vodstva šole, sveta staršev in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Izdelovalec dokumentacije je bilo podjetje Linije d.o.o., Glavni trg 14, 9240 Ljutomer, stroški dokumentacije so znašali 2.893,44 evrov, brez DDV.

Javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del je bilo objavljeno na portalu javnih naročil dne 24. 7. 2014, javno odpiranje ponudb pa je bilo izvedeno dne 14. 8. 2014. Svoje ponudbe so podali štirje ponudniki.

Kot najugodnejši ponudnik je bilo s sklepom o oddaji naročila z dne 21. 8. 2014 izbrano podjetje GMW d.o.o., Turjanci 26, 9252 Radenci. Pogodbena vrednost del znaša 51.211,06 evrov, brez DDV, rok končanja del pa je 60 koledarskih dni od podpisa pogodbe.

Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Gradal, Bojan Sekereš s.p., Industrijska ulica 7, 9220 Lendava. Stroški nadzora znašajo 1.150,00 evrov, brez DDV.

V času gradnje promet in hoja po Cankarjevi cesti ne bosta možna.

V spodnjem videu si lahko ogledate novinarsko konferenco v celoti.

Načrt dovozne ceste na OŠ Ljutomer



Več v Gospodarstvo