Cesta Razkrižje - Srednja Bistrica ponovno prevozna

Mejni prehod Hotiza ostaja še vedno zaprt

Prlekija-on.net, sreda, 3. september 2014 ob 14:30
Cesta Razkrižje - Srednja Bistrica je ponovno prevozna

Cesta Razkrižje - Srednja Bistrica je ponovno prevozna

V torek, 2. septembra, je reka Mura poplavila regionalno cesto med Razkrižjem in Srednjo Bistrico, zato je cesta bila zaprta. Od srede, od 12. ure naprej, je cesta ponovno odprta za ves promet.

Zaradi poplav zaprta cesta Razkrižje - Srednja BistricaMejni prehod Hotiza pa ostaja še vedno zaprt.

Deževje je sicer ponehalo in vode se počasi umikajo, a tudi v sredo Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o zalitih kleteh in ostalih površinah. Tako je ob 8.30 podtalnica zalila kletne prostore Zavoda Marianum v Veržeju, kjer so gasilci PGD Veržej iz kletnih prostorov izčrpali okrog 25 kubičnih metrov vode.

Ob 9.22 je v naselju Mihovci, občina Ormož, zaradi dviga podtalnice, voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Velika Nedelja, ki so vodo izčrpali. Ob 12.22 je v naselju Središče ob Dravi zaradi dviga podtalnice, voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Središče ob Dravi, ki so vodo izčrpali. Ob 12.51 pa je v Lukavcih, občina Križevci pri Ljutomeru, podtalnica zalila kletne prostore. Gasilci PGD Lukavci so iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali okrog 25 kubičnih metrov vode.

Ob 19.49 je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše na Moti. Posredovali so gasilci PGD Mota.


Več v Narava