Najboljšo prleško gibanico je spekla Alojzija Klemenčič

V Križevcih je prvič potekala Prleška gibanica 2014, turistično-gastronomska prireditev v okviru projekta Prlekfest

Andreja Kurbos , nedelja, 7. september 2014 ob 08:551
Najboljši trije po mnenju ocenjevalne komisije

Najboljši trije po mnenju ocenjevalne komisije

V soboto, 6. septembra, je na vaškem jedru v Križevcih prvič potekala Prleška gibanica 2014, turistično-gastronomska prireditev v okviru projekta Prlekfest, katerega namen je koordinacija, dvig kakovosti in vključevanje prireditev v turistično ponudbo prleškega podeželja.

V okviru dogodka je bil dopoldne na igrišču v Veržeju odigran Mednarodni turnir v nogometu Prleška gibanica 2014. Sledilo je ocenjevanje sedemnajstih zbranih prleških gibanic. Obiskovalci so se najprej sprehodili med stojnicami, na katerih so lahko poskušali prleške dobrote in vina lokalnih vinarjev.

Za kulturno-zabavni program so poskrbeli vokalna skupina Leščeček, Samo Budna z dvema mladima glasbenicama, Folklorna skupina Križevci, prleški pesnik Marko Kočar in kantavtor Tadej Vesenjak. Vsem obiskovalcem je spregovorila še vinska kraljica Slovenije Špela Štokelj. Sledila je uradna razglasitev rezultatov in podelitev medalj v nogometu, ki jih je pomagal podeliti Branko Zupan. Četrto mesto so dosegli NK Veržej, tretje NK Ljutomer, drugo NK Medvode in prvo NK Brinje.

V okviru prireditve je bil izveden tudi literarni natečaj za najboljši akrostih prleška gibanica. V kategoriji do 18 let je bil izbran akrostih Klare Dragović, v kategoriji nad 18 let pa akrostih Olge Antič.

Najboljša prleška gibanica po mnenju ocenjevalne komisije je bila prleška gibanica, ki jo je spekla Alojzija Klemenčič iz Bunčan, drugo mesto je pripadlo Jakobu Slaviču iz Križevcev in tretje Jasmini Lubi iz Bunčan. Nagrado je v imenu Alojzije prevzela predsednica društva kmetic Križevci-Veržej, Majda Markovič, katerega članica je Alojzija. Slednja se zaradi dela na kmetiji podelitve ni mogla udeležiti.

Sledila je zabava pod šotorom z ansamblom Štrk.


Več v Družabno