Naključja že kar tretjič zapovrstjo

Razstavo v Galeriji Murska Sobota zaprejo 17. septembra

Filip Matko, petek, 12. september 2014 ob 08:38
Razstava Naključja III

Razstava Naključja III

V Galeriji Murska Sobota so 10. julija letos odprli razstavo pod naslovom »Naključja III«, ki bo na ogled le še do 17. septembra, to je do prihodnje srede. Tako so pripravili strokovno vodenje po razstavi v četrtek, 11. septembra, dopoldne ob 10. uri ter istega dne popoldne ob 17. uri. Po razstavi je vodil kar direktor Galerije, umetnostni zgodovinar Robert Inhof, ki je v spremnem besedilu k pričujoči razstavi zapisal:

»Bienalna razstava Naključja, ki jo že tretjič pripravlja Galerija Murska Sobota, je skupinska razstava, na kateri se srečajo umetniki z različnih koncev Slovenije. Razstavo smo si zamislili tako, da se na tej skupinski razstavi razstavijo dela umetnikov, ki skupaj še niso razstavljali. Tako si na tej razstavi lahko ogledamo dela umetnikov, ki so razstavljali v različnih svetovnih galerijah, prejeli številna najvišja državna priznanja, kakor tudi dela umetnikov, ki šele postajajo širše prepoznavni. Na razstavi se prav tako srečujejo dela v različnih tehnikah in materialih. Naslov razstave je izbran tako, da izraža samo bistvo razstave. Želeli smo, da bi bilo videti, kot da bi izbor avtorjev bil naključen. V kratkem in nedeskriptivnem naslovu smo hoteli zajeti suspenz, izza katerega se razkrije kvaliteta razstavljenih del, ki je v bistvu njihov edini skupni imenovalec.«

Na tokratni razstavi Naključja III v Galeriji Murska Sobota razstavljajo: Saša Bezjak iz Gornje Radgone, Beti Bricelj iz Postojne, Andrej Brumen Čop iz Ljubljane, Dominik Fras iz Murske Sobote, Štefan Galič iz Lendave, Matjaž Geder iz Gornje Radgone, Katja Majer iz Maribora, Iračan Adel Seyoun iz Rodež pri Desklah, Franc Mesarič iz Murske Sobote, Mirko Rajnar iz Murske Sobote, Mojca Smerdu iz Ljubljane, Eta Sadar Breznik iz Ljubljane, Katja Sudec (živi in ustvarja v Ljubljani in Ljutomeru) in Kitajka Huiqin Wang, ki živi in ustvarja v Ljubljani.


Več v Kultura in izobraževanje