Lea iz Rakičana: domačini pravijo, da tako ni bilo še nikoli

»Prebivalci smo jezni, jezni na nešteto pomanjkljivosti, šlamparij in dejstvo, da je bilo, kljub pereči problematiki, ki se kaže že več let, storjeno PREMALO KONKRETNEGA za izboljšanje stanja«

Prlekija-on.net, nedelja, 14. september 2014 ob 10:401
Poplave v Rakičanu

Poplave v Rakičanu

Bralka Lea, prebivalka Cvetkove ulice v Rakičanu, nam je poslala fotografije in zapis, kjer je zapisala, kakšno je trenutno stanje v Rakičanu.


Stanje v Rakičanu danes zjutraj ob 9.00 uri. Kleti so polne vode. Voda, ki se v našem križišču nabere ob domala vsakem deževju in ponavadi upade v roku par ur, se celo noč ni umaknila, nivo vode je padel za največ 10 cm. Strah ostaja, saj prihajajo sveže kaplje dežja. Domačini pravijo, da tako ni bilo še nikoli. Ponoči je privrel potok iz smeri polj in njiv, sem od čistilne naprave ob Ledavi. Šele zjutraj so odprli jašek, da je začelo odtekati s cestišča. Negotovost in zavedanje, da lahko samo nemo opazuješ, čakaš in upaš, ne puščata prostora za optimizem. Sosedje si pomagajo, bedijo od polnoči naprej, črpajo vodo iz kleti. Se res ne da tu nič narediti? Predlani je občina naredila dva ponikalnika, ali res nič ne zaležeta? Prebivalci smo jezni, jezni na nešteto pomanjkljivosti, šlamparij in dejstvo, da je bilo, kljub pereči problematiki, ki se kaže že več let (sama jo spremljam od leta 2010, ko sem se z družino preselila v Rakičan) storjeno PREMALO KONKRETNEGA za izboljšanje stanja. Vsi do sedaj izvedeni ukrepi niso pokazali nobenih rezutatov. Vsi so zatajili. Ampak zdaj je spet prepozno, vse je mokro, namočeno, razpadajoče, zanič. Plavamo v deževnici in praznimo zalite kleti. Po vlagi bo smrdelo še lep čas. Naša hiša je lesena: kaj se zgodi če leseno hišo namoči voda? Ob 10.00 je prišel župan in telefoniral v križišču. Pravi, da bo zagotovil vreče peska. Spet dežuje. Stanje v Rakičanu danes ob 10:20 uri.


Več v Narava