Po poplavah, so se sprožili še številni plazovi

Na ravninskih delih poplave, v višjih predelih pa zemeljski plazovi

Prlekija-on.net, nedelja, 14. september 2014 ob 17:411
Plaz ogroža hišo na Zacherlovi ulici v Ljutomeru

Plaz ogroža hišo na Zacherlovi ulici v Ljutomeru

Po obilnem dežju, ko so nižji predeli ogroženi in pod vodo, sedaj višje ležečim krajem grozijo številni manjši in tudi večji plazovi, ki so se sprožili na številnih mestih.

V nedeljo, 14. septembra, so tako v Gresovščaku zaradi plazu evakuirali petčlansko družino, ki imajo urejeno nadaljnje bivanje. Gasilci so s folijo prekrili tudi plaz, ki ogroža hišo na Zacherlovi ulici v Ljutomeru.

V Hermancih se je sprožil zemeljski plaz, kjer so posredovali gasilci PGD Hermanci, ki so si ogledali kraj plazu, vendar intervencija ni mogoča. Postavili so opozorilne table in cesto zaprli. V Gomili pri Kogu so gasilci PGD Vitan-Kog označili zemeljski plaz, kraj pa so si ogledali člani štaba CZ občine Ormož in geostatik. V Veličanah se je sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Ivanjkovci, ki so postavili merilne točke tako da plaz opazujejo in nadzirajo.

Plazovi so še v Ilovcih, Cubru, Rinčetovi Grabi, Slamnjaku, kjer je zasulo cesto in domačini ne morejo do hiše, v Velikem Brebrovniku, v Lešnici pa plaz ogroža hišo. Že včeraj se je plaz sprožil v Bodislavcih.

Pri Gornji Radgoni se je zemeljski plaz sprožil v Lokavcih.


Več v Narava