Na Razkrižju zaprte ceste; vodo je potrebno prekuhavati

Zaprte so ceste Razkrižje-Srednja Bistrica, Razkrižje-Mota in lokalna cesta Razkrižje-Veščica

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. september 2014 ob 11:401
Poplave na Razkrižju

Poplave na Razkrižju

Zaradi poplavljanja reke Ščavnice voda še vedno ogroža in zaliva prostore stanovanjskih hiš na Razkrižju in v Veščici. Gasilci in pripadniki civilne zaščite so na terenu in se trudijo zaščiti hiše pred vodo s protipoplavnimi vrečami ter črpanjem vode iz objektov.

Od danes je ponovno zaprta cesta Razkrižje-Srednja Bistrica, Ščavnica pa se je razlila v Razkrižju in okolici, kjer sta zaprti cesti Razkrižje-Mota in lokalna cesta Razkrižje-Veščica.

Vodo je potrebno prekuhavati
Iz Javnega podjetja Prlekija d.o.o., pa sporočajo, da je na območju Občine Razkrižje in Apače, pitno vodo za prehrambene namene potrebno prekuhavati. Ukrep se izdaja iz preventivnih razlogov zaradi vremenskih razmer in je v veljavi do preklica.

Povzetek priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje: potem, ko voda zavre, priporočamo, naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja prekuhane vode je najbolje, da ostane v isti posodi, v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku. Tako pripravljeno jo za pitje uporabljamo 24 ur. Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oz. drugih napitkov.



Več v Narava