3. Festival folklore Prlekije v Ljutomeru

Zaradi poplav v Babincih je festival potekal v Domu kulture v Ljutomeru

Branko Košti, torek, 16. september 2014 ob 09:151
3. Festival folklore Prlekije

3. Festival folklore Prlekije

Narava je spet pokazala svojo nepredvidljivost in moč. Kos ji niso bili niti prizadevni krajani Babincev, ki so s svojo vztrajnostjo in povezanostjo premagali že marsikatero oviro na poti do skupnih ciljev. Toda, vztrajni kot so, se tudi tokrat niso popolnoma predali, temveč so načrtovano prireditev, 3. Festival folklore Prlekije, iz svoje poplavljene vasi, preselili pod varno streho Doma kulture v Ljutomeru.

Vremenska ujma je nekoliko okrnila tudi število nastopajočih folklornih skupin na letošnjem festivalu. Pa kljub vsemu je v nedeljo, 14. septembra popoldne, na ljutomerskem odru zapelo, zaigralo in zaplesalo 9 skupin, katere so prikazale bogato pevsko in plesno dediščino Prlekije in obiskovalcem polepšale turobno nedeljsko popoldne.

Po uvodnih nagovorih županje mag. Olge Karba in vodje OI JSKD Ljutomer Mire Rebernik Žižek, so zapeli in zaplesali člani FS Gornja Radgona, FS DU Križevci, FS Prlek KUD Manko Golar iz Ljutomera, FS KD Anton Krempl od Male Nedelje, FS Janko Divjak iz Kapele, FS Untrca iz Sv. Tomaža, mlajša FS KD Kajer Bučečovci in gostitelji, FS TKD Babinci.

Zaključna beseda na letošnjem festivalu je pripadla Jožici Berden, dolgoletni prizadevni predsednici TKD Babinci. Zahvalila se je svojim sovaščanom za trud pri organizaciji in nastopajočim skupinam, katerim je podelila zahvale za sodelovanje.

Pred odhodom domov, so plesalci in obiskovalci lahko okušali kulinarične dobrote, kakršne znajo pripraviti pridne babinske gospodinje.



Več v Kultura in izobraževanje