Proslava ob zaključitvi projekta energetske sanacije OŠ Križevci

Na proslavi so sodelovali učenci osnovne šole ter vrtca

Prlekija-on.net, sreda, 17. september 2014 ob 12:59
Proslava ob zaključku energetske sanacije OŠ Križevci

Proslava ob zaključku energetske sanacije OŠ Križevci

V petek, 12. septembra 2014, je v prostorih OŠ Križevci potekala slovesnost, ki je oznanila, da je na na naši šoli zaključen projekt energetske sanacije, s katero je šola postala energetsko varčnejša. Na proslavi so sodelovali učenci osnovne šole ter vrtca. Nekateri nastopajoči učenci so v programu izpostavili, kako so doživljali prenovo šole, saj so med poukom kdaj pa kdaj videli delavce, ki so preoblačili šolo v novo fasado, kar lep čas je moralo biti igrišče za 1. triado zaprto …  Slavnostni govor sta imela ravnateljica šole, ga. Lidija Koroša, in župan Občine Križevci, mag. Branko Belec. Posebna gosta pa sta bila predstavnika iz gospodarskih družb SGP Pomgrad d. d. iz Murske Sobote in ZEU d.o.o.

Zaključili z energetsko sanacijo Osnovne šole Križevci
Zaključili z energetsko sanacijo Osnovne šole Križevci

Na šoli se je torej izvedla toplotna izolacija fasade, menjava in vgradnja oken in vrat, izvedba toplotne izolacije stropa proti neogrevanemu podstrešju, vgradnja prenosnikov za vračanje toplote, izvedba sistema za kontrolo porabe energije in vgradnja kotla na lesno biomaso. Za izvedbo projekta je bila izbrana gospodarska družba SGP Pomgrad d. d. iz Murske Sobote, nadzor nad investicijo pa je izvajala gospodarska družba ZEU d. o. o.

Projekt pa v celoti še ni zaključen, saj sta občina in šola dolžni meriti učinke izvedenega posega in o tem poročati gospodarski družbi, ki je bila izbrana za ta projekt.

Učitelji in učenci smo sedaj zelo zadovoljni s počutjem in tudi z izgledom naše prenovljene varčne šole, saj smo poleg energetske sanacije dobili popolnoma nove barve učilnic, tudi nove mize in stole, nove računalnike in še kaj.

Nuša Pučko, 9. razred
Metka Štuhec, prof.


Več v Kultura in izobraževanje