Uradno odprli obnovljeno lokalno cesto Žerovinci - Stara Cesta

Obnova ceste v dolžini 750 metrov je vključevala sanacijo, nadvišanje in ojačitev vozišča, celotno preplastitev v asfaltni izvedbi ter ureditev odvodnjavanja

Prlekija-on.net, sobota, 27. september 2014 ob 00:003
Odprtje obnovljene ceste Žerovinci - Stara Cesta

Odprtje obnovljene ceste Žerovinci - Stara Cesta

Občina Ljutomer je v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Stara Cesta, v sredo, 24. septembra, obeležila veliko pridobitev za celotno lokalno skupnost. Krajani so se zbrali na prireditvi ob odprtju odseka obnovljene lokalne ceste Žerovinci – Stara Cesta. Obnova ceste v dolžini 750 metrov je vključevala sanacijo, nadvišanje in ojačitev vozišča, celotno preplastitev v asfaltni izvedbi ter ureditev odvodnjavanja.

Zbrane sta nagovorila predsednik KS Stara Cesta, Janko Špindler in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. V kulturnem programu so nastopili najmlajši krajani, otroci iz vrtca Stara Cesta, pod mentorstvom Marije Gaube in Dekliški pevski zbor Pole poje, pod vodstvom Dušana Preloga.

K slavnostnemu prerezu traku so pristopili županja Olga Karba, predsednik KS Janko Špindler, predsednica Turističnega društva Stara Cesta Albina Senčar in Smiljan Žnidarič, predsednik PGD Mekotnjak – Stara Cesta.

Županja se je ob tem zahvalila vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi tega projekta, prav tako tudi članicam Turističnega društva Stara Cesta, ki so za vse navzoče pripravile pogostitev.



Več v Gospodarstvo