Srečanje jubilantov v Ljutomeru

Organizatorji DU Ljutomer so jubilantom pripravili nepozabni kulturni program

Nuša Novak, torek, 30. september 2014 ob 23:08
Srečanje jubilantov

Srečanje jubilantov

V četrtek 18. septembra, je v Domu kulture Ljutomer, potekalo srečanje 70-letnikov, zlatoporočencev in bisernoporočencev, katerega je organiziralo Društvo upokojencev Ljutomer, pod vodstvom predsednice Slavice Sunčič.

Posebno pozornost so organizatorji na srečanju namenili vsem tistim, ki so ali pa še bodo v tem letu praznovali 70 let svojega življenja. Da, 70 let prehojene poti, lepih in žalostnih spominov ter nepozabnih trenutkov.
Ta prav poseben in slavnosten dan, je tudi zlati in biserni praznik, ki je dragocen kot zlato in kot biser vtkan v življenja naših jubilantov.
Petdeset, šestdeset in šestinšestdeset let stopati zvesto proti skupnemu cilju, snovati enake misli, se truditi za  svoj dom ter trdno delati in skrbno ter vzorno vzgajati hčere in sinove, je največje bogastvo, ki ga dva skupaj lahko premoreta.

Ob tej slavnostni priložnosti je v ta namen DU Ljutomer, vsem slavljencem pripravilo nepozaben kulturni program, v katerem so se nam kot prvi, s pesmijo, deklamacijo in plesom, predstavili otroci Vrtca Ljutomer s svojimi vzgojiteljicami.

Naslednji so se predstavili člani in članice Literarno – recitacijske sekcije Društva upokojencev Ljutomer, pod vodstvom Silve Kosi, ki so nam na humorističen način predstavili kaj je starost. Kajti kljub vsem težavam je lahko tudi lepa in zanimiva.
Kako lepo je, če se prepletata starost in mladost.
Prisluhnili smo lahko tudi  veselemu glasu mladih harmonikarjev, ki so učenci zasebne Glasbene šole Slavka Ahlina. Ob poslušanju skladb so vsem obiskovalcem v dvorani, zagotovo zaigrala tudi njihova srca. 

Mladi verjamejo, da je v glasbi vesela duša. Nežnostim melodije, ki jo je na klarinet zaigrala učenka 2. razreda Glasbene šole Ljutomer, so se ob tej priložnosti predali tudi letošnji slavljenci.

In kot zadnji so se nam predstavili otroci iz Kulturnega mladinskega  društva Tempo iz Krištanec, z recitacijama,  plesom, harmoniko in pesmijo.

Ob koncu prireditve in po izrečenih čestitkah, je sledila še podelitev spominkov na ta poseben in prazničen dan, ob katerem se nam je na odru pridružil tudi podpredsednik DU Ljutomer, Ludvik Horvatič.
Po zaključenem kulturnem programu, pa so se vsi jubilanti zbrali v Domu starejših občanov, na skupni pogostitvi.
Iskrene čestitke vsem slavljencem, ki ste se z veseljem odzvali povabilu na slavnostno prireditev.

Smisel življenja ni v pehanju za materialnimi dobrinami, te nas puščajo prazne in nesrečne, smisel življenja je v odnosih, ki nas bogatijo in duhovno izpopolnjujejo.


Več v Kultura in izobraževanje