Kuji, vino in pogače ob koncu kasaške sezone v Ljutomeru

Poleg sedmih zanimivih dirk, so obiskovalci lahko uživali še ob odlični kulinariki in vinih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. oktober 2014 ob 09:24
Zaključek kasaške sezone v Ljutomeru

Zaključek kasaške sezone v Ljutomeru

Na hipodromu v Ljutomeru, so v nedeljo, 12. oktobra, potekale letošnje zadnje kasaške dirke. Poleg sedmih zanimivih dirk, so obiskovalci lahko uživali še ob odlični kulinariki in vinih, saj je v sklopu dirk potekala prireditev s kulturno-zabavnim programom in bogato ponudbo prleške kulinarike in vin, Prlekfest - kuji, vino in pogače.

Kot na prejšnjih prireditvah v okviru Prlekfesta, Prleški gibanici 2014 in Miholovem sejmu 2014 z izborom naj prleške tünke, so se tudi na tej prireditvi predstavljali različni domači ponudniki s pristno prleško kulinariko (s poudarkom na ajdovem krapcu) in vini. Pripravljen je bil tudi kulturno-zabavni program za otroke in odrasle.

Osrednja dirka je bila za 3-14 letne kasače mednarodne zasedbe, ki so se pomerili v finalu Grand Prix Zürich. Zmagal je DAKOT in voznik Milan Žan (KK Komenda). Gledalci so si lahko ogledali tudi dirko Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, kjer so se pomerili bivši ljutomerski gimnazijci, ki se ukvarjajo s kasaškim športom. V tej dirki je zmagal PRUDY in voznik Peter Zadel ml. (KK Ljutomer), v dirki za memorial Ludvika Slaviča st., enega izmed najuspešnejših rejcev in tekmovalcev, pa je zmagal PINTER in voznik Dušan Zorko (KK Ljutomer). V rejski dirki tradicionalne pasme konj "Ljutomerski kasač" za 2-letne kasače je zmagal VILIN ON TOP in voznik Jože Sagaj ml. (KK Ljutomer).

Vse podrobne rezultate dirk, si lahko ogledate tukaj.


Več v Šport