Beli prah, ki je v kuverti prispel na občino Lenart, ni bil nevaren

Na kraj so bili takoj napoteni policisti in gasilci, ki so kraj zavarovali in iz objekta evakuirali 22 ljudi

Prlekija-on.net, četrtek, 16. oktober 2014 ob 12:31
Na kraj so bili takoj napoteni policisti in gasilci

Na kraj so bili takoj napoteni policisti in gasilci

V četrtek, 16. oktobra, ob 9.32, je bila Policijska uprava Maribor obveščena, da so na občini Lenart v Slovenskih goricah prejeli pisemsko pošiljko, iz katere se je vsul neznani beli prah. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in gasilci, ki so kraj zavarovali.

Štiri osebe, ki so prišle v stik z neznanim prahom, ki se je vsul iz ovojnice, so takoj izolirali v prostorih občine, ostalih 25 oseb pa so evakuirali.

Strokovnjaki Inštituta za mikrobiologijo in parazitologijo Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani so sumljivo pošiljko prevzeli in prah, ki je bil v njej, v laboratoriju v Ljubljani analizirali. Ugotovili so, da snov ni nevarna, zato so ljudje, ki so bili v izolaciji lahko zapustili izolacijsko sobo. Ves čas je bila tem osebam nudena oskrba. Točno kakšna snov je bila v pisemski ovojnici bodo pokazale dodatne analize, ki lahko trajajo tudi nekaj dni.

Policisti s kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja Grožnja po drugem odstavku 135. člena Kazenskega zakonika (KZ-1B) nadaljujejo. Za to kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do enega leta.

Pošiljka je bila naslovljena na župana Janeza Krambergerja. V nedeljo bodo v Lenartu imeli drugi krog lokalnih volitev, kjer se za mesto potegujeta sedanji župan in Ivan Vogrin.


Več v Črna kronika