5. mednarodna tattoo konvencija v Mariboru

Tetover Dejan Marič iz Lipe je osvojil prvo mesto v kategoriji Best of Black & Grey

Bojan Sobočan, ponedeljek, 20. oktober 2014 ob 08:26
5. mednarodna tattoo konvencija

5. mednarodna tattoo konvencija

Minuli vikend je v Mariboru potekala 5. slovenska mednarodna tattoo konvencija. Na slednji je sodeloval tudi prekmurski tetover Dejan Marič iz Lipe in med drugim osvojil prvo mesto v kategoriji Best of Black & Grey. Na konvenciji sta sodelovala tudi Igor Muršič iz Ljutomera in Bogdan Pelcl iz Gornje Radgone, poleg slovenskih pa so se konvencije udeležili še tetoverji iz sosednjih držav.

Tetoverji so se potegovali za najboljše nagrade v kategorijah kot so Best of Black & Grey, Best small, Best Old School, Best of Friday, Best Cover Up, Best Ornamental, Best of Saturday, Best Portrait Realism in Best of Cartoon.

V sklopu konvencije in tekmovanja v tetoviranju, so potekale še ostale aktivnosti, kot so piercing, pin-up, stojnice, glasbeni program in modne revije.

V okviru konvencije so pripravili tudi izbor za Miss Bodyart, ki ga je osvojila Maja Založnik. V soboto pa je bilo veliko aktivnosti posvečenih Pin-upu. Znan slovenski Pin-up fotograf in odličen poznavalec Pin-up kulture Boštjan Tacol je pripravil predavanje in pogovor na to tematiko. V večernem delu pa je sledil še izbor za Miss PIN UP Maribora. Vsaka izmed tekmovalk je imela na voljo 30 sekund, da je predstavila svoj retro stil in eleganco. Najboljše se je odrezala Melany Wild Cat in si tako prisvojila naziv Miss Pin Up Maribor.

V soboto je dogajanje na konvenciji še dodatno popestrila modna revija korzetov, ki so jo pripravili v sodelovanju z Butikom Polmesec.


Več v Družabno